Naslovna » Izlasci » Festivali » Bosifest 2015 od 1. do 3. juna
Bosifest
Bosifest

Bosifest 2015 od 1. do 3. juna

Šesti beogradski međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, Bosifest 2015, biće održan od 1. do 3. juna u Domu omladine Beograda.

Konkurs za prijem filmova otvoren je do 5. aprila.

– Gradsko veće Beograda podržava festival Bosifest 2015 čiji je ovogodišnji slogan „Lavirint mogućnosti“, a tema rad i život osoba sa invaliditetom. Festival je takmičarskog karaktera, dok celokupan program sadrži takmičarski i revijalni deo. Filmovi koji ne budu izabrani za takmičarski deo programa, a ispunjavaju uslove konkursa, biće prikazani u revijalnom delu programa – rekao je Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, i dodao da će Grad Beograd i ubuduće podržavati sve aktivnosti koje se organizuju u cilju uključivanja osoba sa invaliditetom u svakodnevni život.

Bosifest je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom koji, po šesti put, organizuje Hendi centar „Koloseum“ iz Beograda. Do sada je u okviru ovog festivala prikazano više od 200 filmskih ostvarenja koja se bave životom osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom. Na festivalu se uručuju nagrade za najbolji film, najbolju režiju, scenario, kao i nagrada publike.

Festival su, do sada, podržali Gradsko veće Beograda, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, „Delta“ fondacija, Studio B, British Council i Dom omladine Beograda. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.