Naslovna » Izlasci » Festivali » Drangulijar od 9. do 12. aprila
Drangulijar
Drangulijar

Drangulijar od 9. do 12. aprila

Međunarodni prodajni festival starih zanata, umetničkih zanata i primenjenih umetnosti – Drangulijar – biće održan od 9. do 12. aprila (od 16.00).

Festival u organizaciji Matice iseljenika i Srba u regionu, udruženja Freedom Art Freedom i Rod biće održan u Nušićevoj 4, kao četvorodnevna prodajna izložba rukotvorina uz zanimljiv kulturno-umetnički program na kom će moći da učestvuju svi zainteresovani.Za dž

Posetioci će imati priliku da uživaju u radovima više od 50 dizajnera i učestvuju u pažljivo kreiranom pratećem programu. Program festivala dizajnerima i posetiocima omogućiće da kroz predavanja i besplatne radionice steknu nova znanja, upoznaju uspešne umetnike i sami učestvuju u stvaranju umetničkih radova.

Zato je Drangulijar idealno mesto da se nauči nešto novo i pazare unikatne, originalne i moderne drangulije.

Festival otvara instrumentalista, koreograf i pevač Milan Vašalić koji svira desetak instrumenata, a održaće i predavanje. Posetioci će imati priliku da vide i jedinstveni šah u svetu, umetničko delo sa bogovima i bićima iz naše mitologije, delo vajara Jovana Petronijevića.

Modni studio Kjara predstaviće kreacije za kolekciju proleće-leto 2015. Pored radionica biće održano predavanje „Praistorija u 21. veku“ Škole praistorijske arheologije Sedmorečje.

Ulaz na festival je besplatan! (danubeogradu.rs)