Naslovna » BG špijun » Exit 2015: Pojačan do daske line-up Dance Arene
Exit - Tale of Us
Exit - Tale of Us

Exit 2015: Pojačan do daske line-up Dance Arene

Exit Dance Arena ove godine: Garrix, Hardwell, Dixon, Tale of Us, Faithless, Chris Liebing, Adam Beyer, Octave One, Oliver Heldens…

Globalna DJ superzvezda i autor gigantskog dens hita „Animals“ Martin Garrix potvrdio je premijerni nastup u subotu 11. jula na spektakularnoj Exit Dance Areni.

Spot za njegov hit pogledalo je više od pola milijarde ljudi na YouTube-u, a ovaj multi-platinasti singl osvojio je najznačajnije evropske i svetske top liste. Magazin Forbes je 18-godišnjeg momka iz predgrađa Amsterdama nazvao najvećom mladom zvezdom u usponu.

Garrix je vodeća zvezda i drugih najznačajnijih svetskih festivala kao što su Tomorrowland ili Coachella, a ove godine imaće čast da zatvori susedni Sziget na glavnoj bini.

Noć kasnije, 12. jula, na Dance Areni nastupiće i dva prvoplasirana imena sa aktuelne Resident Advisor liste, berlinski lideri novog elektronskog zvuka, DJ i producent Dixon i elektronski duo Tale of Us! Njima će se na svetski slavnoj, elektronskoj pozornici Exit festivala, pridružiti i engleski tandem Simian Mobile Disco, austrijski duo Klangkarussell, istaknuti producenti Roman Flugel i Marc Kinchen (MK), te zvezde u usponu wAFF i Francesca Lombardo.

Istorijsko izdanje

Kolosalni dvorožni šanac sa nazubljenom galerijom pored koje sviću najduža jutra na Petrovaradinskoj tvrđavi, odavno je poznat kao jedna od najvećih svetskih pozornica elektronske muzike, a ove godine njen program sadrži tri ključna faktora: aktuelnost, inovaciju i potvrđenost.

Exit Dance Arena je mesto na kojem ove godine nastupaju i vodeći DJ po Top 100 DJ Mag listi, Hardwell, i njegov pandan sa Resident Advisor liste, Dixon (12. jul), vlasnik najuticajnije evropske etikete „Innervisions“.

Exit - Martin Garrix

Ako se sa iste RA ankete doda i drugoplasirani duo Tale of Us (12. jul), autori možda najvažnije tehno numere u poslednjih deset godina „Another Earth“, ovogodišnje izdanje Dance Arene pretenduje da bude istorijsko.

A upravo tu dimenziju daće mu i puni koncertni nastup jednog od najvećih elektronskih sastava svih vremena, Faithless, koji će 12. jula na Areni proslaviti 20 godina rada.

Iste jubileje 9. jula obeležiće i dva tehno velikana, današnja lidera ovog žanra, Chris Liebing i Adam Beyer! Pre 20 godina svetske klubove poharala je i numera „Push The Feeling On“ koju je za sastav Nightcrawlers producirao Marc Kinchen ili MK kako ga skraćeno zovu u Detroitu gde stvara i radi uz Kevina Saundersona. Ikona američke house scene na Arenu dolazi sa impresivnom listom remiksa za imena kao što su Lana Del Ray, Pharrell, Sia, Rudimental i Duke Dumont.

Tandemi su uvek bili neizostavni deo elektronske muzike, a ove godine, euforiju na Areni zajedno praviće detroitske legende i pioniri tehna, legendarna braća Burden, poznatiji kao Octave One.

Njihovim koracima uspešno grabe mlađe kolege Klangkarussell iz Mocartovog grada Salcburga, koji imaju posebnu vezu sa Srbijom, gde su nad beogradskim neboderima snimali spot za njihov megahit „Netzwerk (Falls Like Rain).

Austrijanci su aktuleni vlasnici EBBA nagrade Evropske komisije zajedno sa ostalim dobitnicima kao što su John Newman, Milky Chance ili Hozier. Da spoji nespojivo, tu je popularni poljsko-berlinski dvojac Catz ’n Dogz, a jedan tandem postaće trio specijalno za Exit Dance Arenu, kada se čuveni Simian Mobile Disco udruži sa iskusnim nemačkim „kameleonom“ Romanom Flugelom u „back2back“ setu.

Ekskluzivne kombinacije

Da ove godine bude još ekskluzivnih kombinacija, pobrinuće se italijanski tehno gladijator Joseph Capriati koji će pojačati set Adama Beyera, a svoje premijerne nastupe imaće i dve posebne DJ dame Nicole Moudaber i Francesca Lombardo, te novi omiljeni house rezident na Ibici, wAFF.

Aktuelnost i inovacije dodatno će uneti svojim nastupima zvezde u usponu, pre svega budući hedlajner najvećih pozornica Oliver Heldens čiji hitovi „Gecko (Overdrive)“ i „Koala (Last All Night)“ su osvojili 1. odnosno 5. mesto prošlogodišnje britanske liste singlova!

Kada je prvo mesto britanske liste singlova osvojio „Animals“ od Martina Garrixa, upravo Heldensov remiks bio je najzapaženiji. Ako je verovati nepogrešivom talentu koji dolazi iz holandskog grada Brede, ne većeg od Novog Sada, iz kojeg dolazi Hardwell, onda ne čudi što se prašina brzo podigla i oko progressive house producenta čiji pseudonim je Kill The Buzz.

Inovativni zvuk godinama dolazi sa prestižne nemačke etikete „Kompakt“, koju će na Areni predstaviti danski DJ i producent Kölsch, čija numera „All That Matters“ spada u red najemotivnijih u prethodnih par godina.

Ulaznice

Ulaznice se prodaju po cenama od 5.990 RSD za Exit festival, te 3.990 RSD za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za deset dana Exit Avanture (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za samo 6.990 RSD na sajtu www.exitfest.org. Paketi koji pored ulaznice sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org. (danubeogradu.rs)