Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gitara i viola: Koncert za deset struna
Koncert za deset struna: Maja Le Roux Obradović (foto: Orange studio)
Koncert za deset struna: Maja Le Roux Obradović (foto: Orange studio)

Gitara i viola: Koncert za deset struna

U velikoj dvorani SKC-a, 19. marta od 20.00, Maya Le Roux Obradović, gitaristkinja i kompozitorka i Karin Letje održaće „Koncert za deset struna“.

Pored zajedničkih nastupa obe umetnice imaju bogatu koncertnu i edukativnu karijeru.

Maja Le Roux Obradović ima bogatu međunarodnu karijeru. Rođena je u Srbiji, a odrasla i školovala se u Ženevi, odakle se 2010. godine vratila u Beograd. Za značajan doprinos umetnosti i književnosti, Ministarstvo kulture Francuske pre tri godine odlikovalo je Maju Le Roux Ordenom viteza umetnosti i književnosti.

Do sada je imala brojne uspešne nastupe širom sveta. Snimila je osam albuma. Za svoj poslednji CD „Simfonija i gitara“ dobila je mnogo pozitivnih kritika u štampi u SAD i dela su joj svakodnevno po celoj Americi. Za svoje kompozicije ova umetnica nalazi inspiraciju u književnosti i poeziji, da bi potom inspirišući svojim delima druge umetnike, njena muzička dela prerastala u multimedijalne događaje.

Karin Letje (Karine Lethiec), violistkinja i umetnički direktor Ansambla Calliopée, poznata je po svojim visokim standardima i širokim umetničkim vidicima. Zahvaljujući svom radu u proteklih petnaest godina postala je vrlo tražen izvođač, naročito zbog svoje stručnosti u kamernoj muzici.

Eklektična umetnica, kulturna, osećajna i strastvena, svojim izborom programa inspirisanim radoznalošću i potrebom da dâ duboko značenje intimnom činu stvaranja, utrla je sjajan put Ansamblu Calliopée, koji stoji rame uz rame s najboljim evropskim ansamblima.

Program: Krajsler, Fore, LeRu, Falja i Akron. Ulaz na „Koncert za deset struna“ je slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.