Naslovna » Izlasci » Gravity Challenge: Pazi! Padaju jaja!
Gravity Challenge
Gravity Challenge

Gravity Challenge: Pazi! Padaju jaja!

Tokom aprila i maja u Srbiji će se održati neobično takmičenje u bacanju jaja pod nazivom Red Bull Gravity Challenge.

Cilj takmičenja je baciti jaje sa 15 metara visoke platforme, a da ono ostane čitavo!

Da li ste ikada razmišljali da se uhvatite u koštac sa Njutnom? Mislite li da je moguće pobediti njegov zakon gravitacije? Pravo je vreme da pokušate da prizemljite jaje sa visine od 15 metara i postanete prvak Red Bull Gravity Challenge-a!

Kada je starom, dobrom Njutnu pre više od 300 godina pala jabuka na glavu, nije ni slutio da će njegov zakon izazvati neke od najkreativnijih mladih mozgova u nadi da svojom mudrošću mogu da pobede gravitaciju. Na ovom neobičnom studentskom takmičenju će se koristiti živa jaja, a cilj je da jaje ostvari let i ne postane omlet.

Red Bull Gravity Challenge je takmičenje koje se održava širom sveta, a za učešće se mogu prijaviti timovi sastavljeni od tri člana koji će uključiti svoje vijuge i napraviti originalnu letelicu koja će pomoći jajetu da preživi pad.

Takmičenje će se održati u četiri grada u Srbiji – Kragujevac (22. april), Niš (24. april), Novi Sad (29. april) i Beograd (9. maj), a prijavljivanje traje do 5. aprila i vrši se preko sajta www.redbullgravitychallenge.rs.

Pobednički tim očekuje sličan let kao i njihovo jaje, ali sa nešto veće visine i u tandemu sa instruktorima padobranstva. (danubeogradu.rs)