Naslovna » BG servis » Konkurs: Izabrano pet radova za uređenje centra grada
Konkurs: Izabrano pet radova za uređenje centra grada
Konkurs: Izabrano pet radova za uređenje centra grada

Konkurs: Izabrano pet radova za uređenje centra grada

Na javni urbanističko-arhitektonski konkurs za tri centralna gradska trga pristiglo je 30 radova, a žiri je u prvom stepenu izdvojio pet radova.

Otvoreni, idejni, dvostepeni i anonimni konkurs za uređenje Trga Nikole Pašića, Trga Terazije i Trga Republike organizovali su Grad Beograd i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda.

– Žiri je izdvojio pet radova za učešće u drugom stepenu za koje ćemo dati sugestije, a u svemu prema raspisu i programu konkursne dokumentacije i konkursnim rokovima. Zadovoljni smo celim procesom, jer je već nakon raspisivanja konkursa dokumentaciju preuzelo više od 50 arhitekata, od čega smo dobili 30 radova i bili u mogućnosti da odaberemo najboljih pet za naredni, drugi stepen. Zahvaljujem učesnicima i članovima žirija koji su na ovome vredno radili – rekao je Milutin Folić, glavni gradski urbanista i predsednik žirija.

Šestočlani žiri sačinjavaju: Milutin Folić, dipl. inž. arh, predsednik žirija, i članovi: Nebojša Minjević, dipl. inž. arh, akademik prof. Branislav Mitrović, dipl. inž. arh. prof. Boris Podreka, dipl. inž. arh, prof. dr Eva Vaništa Lazarević, dipl. inž. arh, i zamenik člana žirija Milana Jočić, dipl. inž. arhitekture. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.