Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Zeleni Most na Adi, Putujući bioskop…
Putujući bioskop: Barbara
Putujući bioskop: Barbara

Mini BG vesti: Zeleni Most na Adi, Putujući bioskop…

»»» U saradnji sa Goethe Institutom u okviru programa „Putujući bioskop – Savremeni nemački film“ biće prikazano 10 igranih filmova najnovije nemačke produkcije od 16. do 20. marta u Domu kulture Studentski grad.

Ulaz na projekcije je slobodan. Biće prikazani laureati nemačkih filmskih nagrada i festivalskih odlikovanja, filmovi iz takmičarskog dela Berlinala, veliki i mali filmovi mladih ili etabliranih nemačkih sineasta: starih majstora kao što su Margareta fon Trota i Edgar Rajc, miljenika publike kao što su Dominik Graf i Feo Aladag, mladih zvezda kao što su Jakob Las i Edvard Berger. Program pogledajte OVDE.

»»» Beograd se ove godine prvi put pridružuje svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik dan Svetog Patrika „ozelenjavanjem“ Mosta na Adi, i prvi je grad u zapadnom Balkanu koji učestvuje u ovoj globalnoj akciji. Osvetljavanje Mosta se organizuje u sumrak 17. marta, kada će naši sugrađani biti u prilici da prvi put prisustvuju ovom jedinstvenom događaju koji promoviše Beograd među 70 miliona ljudi na šest kontinenata širom sveta koji obeležavaju ovaj dan. Među čuvenim atrakcijama i Koloseum u Rimu, zgrada opere u Sidneju, egipatske piramide i brojne druge širom sveta.

»»» Večeras od 19.00 u Kući Đure Jakšića biće organizovano napolitansko veče „Ideale“. Učestvuju: Slobodan Živković (tenor), Jovana Čurović (sopran) i Marko Stupar (tenor); klavirska saradnja: Srđan Jaraković, Sara Savović i Marija Vasić Ulaz je slobodan.

»»» U Sportskom centru „Vizura“ na Novom Beogradu u subotu i nedelju, 14. i 15. marta, održaće se, šesti po redu, Balkan kendo kup. Ulaz je slobodan. Biće prisutno sedam kendo delegacija iz zemalja okruženja sa ukupno 127 takmičara u juniorskoj, ženskoj i muškoj pojedinačnoj kategoriji, kao i jedanaest ekipa u timskoj kategoriji.

»»» Prvenstvo grada u rukometu u školskoj 2014/2015. godini održava se od 16. marta do 2. aprila. Učestvovaće oko 700 učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola u Hali sportova na Novom Beogradu (Pariske komune 20).

»»» Zbog snimanja serije „Poslednji panteri“, u nedelju, 15. marta od 17.00 do 23.00, za saobraćaj će biti zatvoreno nekoliko ulica u centru grada. Reč je o Ulici cara Uroša od Uzun Mirkove do Gospodar Jovanove, Zmaja od Noćaja, od Tadeuša Košćuška do Kralja Petra, i Cincar Jankove, od Tadeuša Košćuška do Cara Uroša. Za snimanje ove serije koristiće se specijalni efekti.

»»» U DKCB (Takovska 8) u ponedeljak, 16. marta od 17.00, biće otvorena izložba i dodeljene nagrade najboljim učesnicama likovnog konkursa „Svi smo jednaki i možemo zajedno„.

»»» Od 16. (19.00) do 22. marta, u Kući kralja Petra Prvog, biće otovrena izložba 22. Art marketa, sa temom „Angažovana umetnost danas“. Izložba je koncipirana kroz dve celine: jedan umetnik, jedna soba i grupna izložba. Galerija je otvorena svakog dana od 12.00 do 19.00 a ulaz je slobodan.

»»» Prva Beogradska konferencija mladih održava se do 15. marta, uz podršku Grada Beograda. Osnovni cilj konferencije je da se mladi upoznaju sa funkcionisanjem Gradske uprave i uključe u donošenje odluka. Učesnici će biti podeljeni u pet sektora, na kojima će se raspravljati o temama koje se tiču mladih. Sektori su: saobraćaj (povećanje bezbednosti), kultura (Beograd kao evropski centar urbane kulture), sport i omladina (povratak mladih na sportske terene), zaštita životne sredine (doprinos mladih njenom očuvanju) i privreda (volontiranje kao put do posla).

»»» Direkcija za puteve, koja se bavi održavanjem Brankovog mosta, osposobiće lift za bicikliste u narednih nekoliko dana. Po hitnoj proceduri od proizvođača iz Italije naručen je deo čija se isporuka očekuje u narednih nekoliko dana. Lift će biti popravljen u roku od jedog dana od momenta kada se preuzme nov deo, navodi se u saopštenju.

»»» „U aprilu nas čeka velika akcija prolećenog čišćenja grada i osim što ćemo imati pojačane aktivnosti svih komunalnih preduzeća, uključićemo opštine, škole, organizacije koje okupljaju mlade ljude, a pozvaćemo i sve građane da u tome učestvuju“, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Radovi u Vojvode Stepe i izmene u saobraćaju

Zbog rekonstrukcije tramvajske pruge i mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe, raskrsnica Vojvode Stepe i Save Maškovića biće zatvorena za saobraćaj mesec dana, od 14. marta do 14. aprila. Postojeće taksi stajalište biće izmešteno u slepi deo Voždovačkog kružnog puta. Zbog istih radova deo Ulice vojvode Stepe, od Pukovnika Purića do Triše Kaclerovića, biće zatvoren za saobraćaj od 14. marta, do 11. jula.

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice ulica Vojvode Stepe i Save Maškovića od 14. marta do 14. aprila biće promenjen režim pojedinih linija javnog prevoza.

– Linije 33, 33N i E9 će na delu od Bulevara oslobođenja do Vojvode Stepe u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac“ koju u redovnom režimu koriste vozila sa poteza „400“ do Ulice vojvode Stepe i dalje redovnom trasom;

– Linija 50 i E5 će na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice voždovački kružni put u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac“ koju u redovnom režimu koriste vozila sa poteza „400“ do Ulice vojvode Stepe, Ulicom vojvode Stepe do Farmaceutskog fakulteta gde skreću u Bulevar Peka Dapčevića, sve do Ulice voždovački kružni put i dalje redovnom trasom;

– Linija 49 će na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice voždovački kružni put (ulaz u naselje „Stepa Stepanović“) u oba smera saobraćati Ulicom Save Maškovića, desno u okretnicu „Voždovac“ koju u redovnom režimu koriste vozila sa poteza „400“ do Ulice vojvode Stepe, Ulicom vojvode Stepe do Farmaceutskog fakulteta gde skreću u Bulevar Peka Dapčevića, Voždovačkim kružnim putem sve do ulaza u naselje „Stepa Stepanović“ i dalje redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova ukidaju se stajališta „Trošarina“ (oba smera) za liniju 49, 50 i E5 i „Bulevar Peka Dapčevića“ (smer ka Banovom brdu) za linije 50 i E5. Na izmenjenom delu trase vozila sa linija javnog prevoza 49, 50 i E5 će koristiti sva postojeća stajališta, osim stajališta „Voždovački kružni put“ u smeru ka gradu. Tokom izvođenja radova važi privremeni režim saobraćaja kojim su linije sa poteza „400“ izmeštene na terminus „Banjica 2“. (danubeogradu.rs / Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.