Naslovna » BG servis » „Predah plus“ jedinstven u Srbiji i regionu
"Predah plus" jedinstven u Srbiji i regionu

„Predah plus“ jedinstven u Srbiji i regionu

Završeno je sređivanje ustanove „Predah plus“ za povremeni i privremeni boravak osoba ometenih u razvoju.

Ustanova će u narednih nekoliko meseci, čim se dobiju sve potrebne dozvole, početi da pruža novu uslugu „predah plus“. Ova usluga je prevashodno usmerena prema roditeljima dece i omladine ometene u razvoju, koja će u ovom objektu moći da budu privremeno, tačnije do 45 dana u toku kalendarske godine.

Ovakav vid socijalne usluge ne postoji u Srbiji, a ni u regionu.

Radovi koji su počeli jula 2013. godine završeni su u roku, a uloženo je oko 400 miliona dinara. U objektu ima 15 soba, koje mogu da prime do 50 dece.

"Predah plus" jedinstven u Srbiji i regionu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je „Predah plus“ kao i Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju u Šekspirovoj ulici. Tom prilikom je izjavio:

– Na ovaj način otvorili smo potpuno novo poglavlje u oblasti socijalne zaštite i pokazali da pomažemo tamo gde je najpotrebnije. Na sledećoj sednici Skupštine grada usluga će biti uključena u listu onih koje pruža Grad Beograd. Namena ovog objekta jeste da ukoliko roditelji ili staratelji tokom godine u određenom periodu ne mogu da budu sa svojom decom, grad preuzme brigu o njima – istakao je gradonačelnik.

U objektu se nalazi i centralna kuhinja koja dnevno može da napravi oko 500 obroka, koliko je potrebno da se svi centri snabdeju neophodnim obrocima. Opremanje objekta je u toku.

Investitor je Agencija za investicije i stanovanje Grada Beograda, a korisnik Sekretarijat za socijalnu zaštitu. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.