Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: „Pop Ćira i pop Spira“ u MP „Duško Radović“
Pop Ćira i pop Spira (foto: N. Kukolj)
Pop Ćira i pop Spira (foto: N. Kukolj)

Premijera: „Pop Ćira i pop Spira“ u MP „Duško Radović“

Romantična komedija „Pop Ćira i pop Spira“ po romanu Stevana Sremca, biće premijerno izvedena 14. i 15. marta od 20.00 u Malom pozorištu „Duško Radović“.

U dramatizaciji koju je napisala Mila Mašović-Nikolić i u režiji Jovice Pavića u fokusu su odnosi između mladih. Prikazani u duhu poetskog realizma, oni iniciraju večne teme o odrastanju kao što su sukob između mladalačkih ideala, zanosa i snova nasuprot ambicijama, konvencijama i očekivanjima koje od mladih ima provincijska sredina.

Raskošne kostime za komediju koja se dešava u periodu belle epoque kreirala je Milica Grbić-Komazec, scenografiju Ljubica Milanović a kompozitor je Vladimir Petričević.

U predstavi igra 12 glumaca iz ansambla, kao i mlada gostujuća glumica Ivana Adžić u ulozi Juce, kao i Miloš Samolov, Aleksandra Anđelković, Ivana Adžić, Jovo Maksić, Marijana Vićentijević Badovinac, Jelena Ilić, Sandra Rodić Janković, Miloš Anđelković, Damjan Kecojević, Dušica Sinobad, Jovana Cvetković, Alek Rodić i Goran Balančević.

Predstava „Pop Ćira i pop Spira“ je romantična komedija u kojoj dve popovske kuće žive u idili, sve dok se u njihovim životima ne pojavi mladi učitelj u kome obe porodice vide savršenu priliku za udaju svojih kćeri.

Centralni zaplet i mnoge peripetije o kojima nas izveštava seoska tračara bazirane su na avanturi koja se dešava između ljubavnih parova – popovskih kćeri Jule i Melanije, seoskog momka Šace i „mladoženje iz snova“ Pere.

Najpoznatiji roman Stevana Sremca, po kome je 1957. godine snimljen prvi jugoslovenski film u boji, deo je obavezne školske lektire u sedmom razredu osnovne škole. (danubeogradu.rs; sve fotografije: N. Kukolj)

Pop Ćira i pop Spira (foto: N. Kukolj) Pop Ćira i pop Spira (foto: N. Kukolj) Pop Ćira i pop Spira (foto: N. Kukolj) Pop Ćira i pop Spira (foto: N. Kukolj)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.