Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Savamala Coffee Festival 14. i 15. marta
Savamala Coffee Festival - Stavros Lamprinidis
Savamala Coffee Festival - Stavros Lamprinidis

Prvi Savamala Coffee Festival 14. i 15. marta

Dvodnevni festival kafe, prvi Savamala Coffee Festival, biće održan u Mikser House-u, 14. i 15. marta.

Svež, inovativan i mirisan, Savamala Coffee Festival idealna je destinacija za sve one kojima je kafa više od običnog napitka, za one kojima je kafa strast i vanvremenski užitak, za one koji umeju da uživaju u svakom gutljaju, u prefinjenim aromama, u neodoljivim mirisima, u vrhunskim ukusima.

Organizatori, Mikser i Speciality Coffee asocijacija, pozivaju sve posetioce da se opuste i upuste u avanturu otkrivanja i uživanja u novim ukusima i doživljajima, jer su pripremljene prezentacije i degustacije kafa, kao i suplementarnih proizvoda koji se na kafu nadovezuju (kolačići, kroasani, mleko, čokolada, rakija), više od 40 izlagača, takmičenja za najboljeg baristu, radionice uparivanja mirisa i ukusa, predavanja o kafi i još mnogo toga.

Svoja znanja o kafi i njenom pripremanju podeliće Gregory Glen, vlasnik Java kafe, Stavros Lambrinidis, svetski prvak u „ibrik“ kategoriji, Aleksandra Erić koja će govoriti o procesu dobijanja kafe, kao i Mihailo Kovačević koji će otkriti tajne aromatizacije kafe.

Poseban deo programa predstavlja takmičenje barista u kategoriji „Latte art“ (crtanje po kafi) koje će okupiti najbolje bariste iz Srbije i regiona, dok će o pobedniku takmičenja odlučivati međunarodni žiri.

Preliminarna runda odviće se u subotu, od 17.00 do 19.00, dok će se finalno takmičenje odigrati drugog dana festivala, od 15.00 do 17.00. I polufinalni i finalni program vodiće Una Senić, koja će se u subotu uveče preuzeti i ulogu DJ-a i pobrinuti se za dobru muziku i atmosferu.

Festival je otvoren od 11.00 do 19.00, a ulaznica košta 250 RSD po danu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.