Naslovna » Izlasci » Festivali » Rakovički karneval u nedelju
Rakovički karneval
Rakovički karneval

Rakovički karneval u nedelju

Treći međunarodni rakovički karneval biće održan u nedelju, 29. marta, tačno u podne.

Deo Ulice patrijarha Joanikija predstavljaće karnevalsku trasu, dugu 800 metara, gde će više od 60 karnevalskih trupa sa više od 2.000 karnevalista, u kostimima prodefilovati ovim delom Rakovice.

Čast Rakovice će i ove godine braniti karnevalske trupe iz osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova. Očekuje se i veliki broj karnevalista iz drugih gradova u Srbiji, u kojima postoji duga tradicija održavanja ove manifestacije.

I ovoga puta u Rakovicu će doći gosti iz inostranstva – karnevalske trupe iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, i Italije (Venecija). Prvi put bi trebalo da gostuje i karnevalska trupa iz Turske.

Himnu karnevala napravio je Prljavi inspektor Blaža, koji će i voditi program sa jedne od tri bine. Karnevalskom trasom prodefilovaće i mažoretkinje iz Bele Crkve u pratnji bubnjarsko-udaračkog orkestra Muzičke škole „Davorin Jenko“.

Glavni performans izvodiće se kod treće, glavne bine (raskrsnica ulica Patrijarha Joanikija i Vidikovačog venca kod video-kluba „Žabac“), gde će sedeti i žiri karnevala, koji će na kraju izabrati po tri najbolje grupe u konkurenciji najbolje grupne maske, najboljeg performansa i najbolje alegorije.

Posebni gosti karnevala, i ove godine, biće predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), gde je Rakovički karneval član od 2013. godine. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.