Naslovna » Izlasci » Sport » Roze trka na Adi Ciganliji
Roze trka
Roze trka

Roze trka na Adi Ciganliji

Na Adi Ciganliji će u subotu, 21. marta od 12.00, povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, održati, druga po redu, Roze trka – „Ada i zdravlje“.

Start i cilj trke je kod restorana „Jezero“, gde će od 10.30 do 11.50 biti i prijavljivanje učesnika.

Cilj Roze trke (šetnje) je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke. „Pink Run“ je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama od kojih, samo u Srbiji, godišnje umire 1.600 žena. Ove godine Roze trka i tradicionalna kružna trka oko Savskog jezera „Ada i zdravlje“ spojene su u jedan događaj. Na trci ili šetnji, koja će se odvijati na kružnoj stazi oko Savskog jezera, mogu učestvovati svi oni koji na taj način žele da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke.

Prateći muzičko-zabavni program na bini počinje u 11.00. Nastupiće poznati umetnici, kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.

Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke „Budimo zajedno“. Najuspešniji takmičari biće nagrađeni peharima i medaljama, a svi učesnici zahvalnicama i poklonima od donatora trke.

Organizator trke je je Fondacija „Natalis“ u saradnji sa AK 21. maj, a pokrovitelj JP „Ada Ciganlija“. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.