Naslovna » BG špijun » Serbia Fashion Week od 21. do 27. aprila
Serbia Fashion Week - revija Ivana Đurić
Serbia Fashion Week - revija, Ivana Đurić

Serbia Fashion Week od 21. do 27. aprila

Međunarodni festival mode i dizajna, Serbia Fashion Week, ugostiće više od 50 svetskih i domaćih modnih dizajnera od 21. do 27. aprila u „Master centru“ Novosadskog sajma.

Neki od dizajnera koji će učestvovati su: Emerik Fransoa (Eymeric François) – oficijelni član Federacije visoke mode u Parizu; Ozlem Suer iz Turske – poznata po tome što je kreirala za Meg Rajan i Dženifer Lopez; Elena Antoniades – dizajnerka iz Londona koja oblači Anu Ivanović, Džoan Kolins, Serenu Vilijams, Tamaru Eklston, Džilijan Anderson, Mel B…​

Takođe, najprepoznatljivija imena domaće modne scene imaće svoje revije u okviru nacionalne nedelje visoke mode: Marija Šabić, Zvonko Marković, Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Boško Jakovljević, Ivana Pilja, Vasilije Kovačev, Danijela Božić, Marina Mićanović i drugi.

Ovo je jedina manifestacija koja omogućava domaćim dizajnerima da svoje kolekcije predstave u svetu na nekoj od partnerskih nacionalnih nedelja mode.

Dizajnerima su obezbeđeni troškovi putovanja, smeštaja i održavanja revije, a njihovo je samo da pokažu svoj talenat i u najboljem svetlu predstave svoj rad i zemlju iz koje dolaze. Tako je Zvonko Marković imao zapaženu reviju u St. Peterburgu, Vasilije Kovačev u Poljskoj, a Mladen Milivojević Baron uskoro će imati reviju na Malti.

Moda, ali i edukacija

Nacionalna nedelja mode će se i ove godine sastojati od više segmenta: međunarodna i domaća moda, edukativni seminari, radionice, konferencije, takmičenja studenata iz Srbije i Evrope, ali i prezentacija avangardne modne scene koja će se prvi put prikazati na aprilskom izdanju ove manifestacije.

Serbia Fashion Week jedina je licencirana nacionalna nedelja mode kod nas. Naime, Nacionalna komora za modu Srbije dobila je licencu za organizovanje nacionalne nedelje mode posredstvom Evropskog modnog saveta (European Fashion Council) sa ciljem da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji i potencira povezivanje domaće modne scene sa tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu.

Street Style Serbia

Od 23. do 30. marta Serbia Fashion Week organizovaće takmičenje Street Style Serbia.

Na ulicama Beograda, Novog Sada, Niša, Valjeva, Kosovske Mitrovice i Vrbasa, modni fotografi slikaće prolaznike u atraktivnim odevnim kombinacijama. Ove godine takmičenje će, osim u gradovima Srbije, biti održano i u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici.

Za pobednika u svakom gradu, glasaće se od 30. marta do 3. aprila na oficijelnoj Facebook stranici Serbia Fashion Week-a. Pobednicima će biti uručene vredne nagrade.

Pokažite vaše glamurozne, avangardne, šik, kreativne odevne kombinacije i budite najbolji Street Styler Srbije! (danubeogradu.rs)

Serbia Fashion Week - revija, Eymeric Fransois
Serbia Fashion Week – revija, Eymeric Fransois

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.