Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Takmičenje Muzičke omladine Beograda: Violončelisti
Takmičenje Muzičke omladine Beograda: Violončelisti
Takmičenje Muzičke omladine Beograda: Violončelisti

Takmičenje Muzičke omladine Beograda: Violončelisti

Međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograda, 45. po redu, održava se od 21. do 30. marta u Kolarčevoj zadužbini.

Više od 20 mladih violončelista iz 16 zemalja imaju priliku da se predstavi međunarodnom žiriju koga čine neka od najpoznatijih imena iz sveta muzike, kao što su Dejvid Strejndž, Filip Grinberg, Jevgenij Ksavijerev, Ven Sin Jang, Jan Dobželevski, Sandra Belić i Dragan Đorđević.

U nedelju, 22. marta od 20.00, biće održano svečano otvaranje 45. takmičenja Muzičke omladine Beograda.

Na gala koncertu nastupiće pored Sandre Belić i Dragana Đorđevića i simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, kao i gosti iznenađenja.

Takmičarski deo otpočeće 23. i 24. marta, kada će se mladi violončelisti takmičiti u prvoj etapi, posle toga u sredu i četvrtak, 25. i 26. marta, najboljih 16 takmičara proći će u II etapu takmičenja. U finalnim večerima 28. i 29. marta od 19.30 nastupiće šest najboljih violončelista uz pratnju simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije pod upravom dirigenta Bojana Suđića.

Svečano zatvaranje ovog takmičenja Muzičke omladine održaće se u ponedeljak, 30. marta od 12.00, u svečanoj sali Skupštine Beograda, na kome će biti dodeljene i nagrade i priznanja. (Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.