Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Divljina
U bioskopima: Divljina
U bioskopima: Divljina

U bioskopima: Divljina

Očaravajuća avantura „Divljina“ sa oskarovkom Riz Viderspun u glavnoj ulozi snimljena je po istoimenom romanu Šeril Strejd.

Ovo je istinita priča o ženi koja je prepešačila skoro dve hiljade kilometara da bi se oporavila od katastrofalnih dešavanja – gubitka voljene majke, raspada braka i samodestruktivnog ponašanja koje je usledilo.

Kanadski režiser Žan-Mark Vale preneo je veliko platno biografsku dramu Šeril Strejd „Divljina“ koja je pre tri godine oduševila Ameriku, da bi ubrzo postala svetski bestseler. Scenario za film su napisali Nik Hornbi i sama autorka Šeril Strejd, koju u filmu igra Riz Viderspun, a njenu majku Lora Dern.

Od knjige do avanture

Glavna junakinja Šeril Strejd (Riz Viderspun) izgubljena i destruktivna, iz dana u dan sve više tone u mračni svet opijata, jer ne uspeva da se izbori na smrću majke i razvodom.

Kada joj ne preostane više ništa što bi mogla da izgubi – osim sopstvenog života – Šeril shvata da je pred njom trenutak odluke i poslednja prilika za izbor.

U njene ruke dolazi zanimljiva knjiga koja je podstiče da krene u nezaboravnu avanturu jednim od najteže prohodnih puteva u zemlji. Bez velikog iskustva, Šeril zacrtava sebi da prepešači Pacifičku krestu, jednu od najdužih i najtežih planinarskih staza u Americi.

Vođena samo čvrstom voljom i sa teškim rancem na leđima, od pustinja Kalifornije, preko ledenih visina Sijera Nevade i šuma Oregona, sve do Vašingtona, Šeril će prepešačiti čitavih 2.000 kilometara – i to sasvim sama. Dok se nosi sa svim poteškoćama koje takvo putovanje nosi, Šeril se napokon suočava i sa samom sobom i dolazi do iznenađujuće samospoznaje.

Kanadski režiser Žan Mark Vale je poznat po filmu „Poslovni klub Dalas“, a Riz Viderspun i Lora Dern su bile nominovane za Oskara za uloge u „Divljini“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.