Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 41. Međunarodni sajam građevinarstva od 15. aprila
Sajam građevinarstva
Sajam građevinarstva

41. Međunarodni sajam građevinarstva od 15. aprila

SEEBBE, 41. Međunarodni sajam građevinarstva biće otvoren od 15. do 19. aprila u Hali 4 Beogradskog sajma.

Pod sloganom „Gradimo budućnost zajedno“ na kompletno raspoloživom izlagačkom prostoru, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma okupiće se najugledniji predstavnici građevinske industrije.

Izlagači iz 25 zemalja i Srbije predstaviće sveobuhvatnu ponudu iz svih oblasti građevinske industrije, a jedan od osnovnih ciljеva manifestacije jе da gradnju, građеvinskе matеrijalе i projеktе učini dostupnijim.

Posеbna pažnja na manifеstaciji bićе usmеrеna na promociju potеncijala i pеrspеktiva srpskog građеvinarstva kao i na predstavljanje investicionih projekata koji su šansa za domaće građevinare

Centralni događaj na kalendaru građevinske privrede i poslovni zaštitni znak Beograda, Sajam građevinarstva, najposećenija je sajamska manifestacija u regionu jugoistočne Evrope. Po ugledu i obimu kao i interesovanju šire i stručne javnosti, ima veliki potencijal da pomeri granice i ostvari visoko postavljene ciljeve.

Sajam će otvoriti prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Radno vreme manifestacije je do subote od 10.00 do 19.00, a poslednjeg dana, 19. aprila od 10.00 do 17.00. Cena pojedinačne ulaznice je 300 RSD, a za grupne posete 200 RSD. Parking: 100 RSD po satu.

Dani arhitekture na Sajmu građevinarstva

Jedan od najatraktivnihih događaja u okviru pratećeg programa 41. Sajma građevinarsva su Dani arhitekture u organizaciji Enterijer magazina.

Projekat „Idealna kuća“, koji je pokrenut krajem prve decenije Novog milenijuma, podjednako je zanimljiv i profesionalcima i široj javnosti. Potraga za modelom porodične kuće pomaže ne samo da se sagleda postojanje kontinuiteta u zadržavanju osnovnih, početkom XX veka ustanovljenih karakteristika moderne arhitekture u Srbiji, već ukazuje i šta se izmenilo u shvatanju pojma „porodične kuće“ do danas.

Svoje promišljanje Idealne kuće od 2010. godine do danas realizovale su ahitekte Anja Ivana Milić, Sanjin Grbić, Akademik Branislav Mitrović, arhitekta Vladimir Gugl i arhitekta Goran Vojvodić, šef katedre za enterijer na master studijama Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Uz izložene projektne radove u hali 2 nivo A autori će u okviru izložbene postavke održati i predavanja u Sali za prezentacije sa apostrofiranjem osnovnih specifičnosti njihovih projektnih rešenja i odlika savremene rezidencijalne arhitekture.

Srpske kuće i graditelji Republike Srpske

Nacionalno udruženje „Srpske kuće“ nastavlja tradiciju predstavljanja narodnog graditeljstva na Sajmu građevinarstva. Promovisanje ideje nacionalnog graditeljstva ove godine odnosi se na graditelje Republike Srpske.

Posetioci sajma imaće prilike da se upoznaju sa graditeljskom baštinom i nasleđem, kao starima zanatlijama, bačvarima i tesarima koji iz Republike Srpske dolaze na sajam. Na licu mesta biće demonstrirane tehnike obrade drveta i umeće starih majstora koje na karakterističan način i u savremeno doba može da korespondiraju sa savremenim projektima.

U okviru stručnog pratećeg programa, 15. aprila od 12.00 do 15.00 u maloj konferencijskoj sali hale 4, u organizaciji Nacionalnog udruženja Srpske kuće, održaće se program „Srpske kuće“ i nekoliko predavanja. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.