Naslovna » Izlasci » Festivali » Ana Popović otvara Mikser festival, 3. juna
Ana Popović (foto: Nemanja Đorđević)
Ana Popović (foto: Nemanja Đorđević)

Ana Popović otvara Mikser festival, 3. juna

Sedmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, biće održan u kvartu Savamala, od 3. do 7. juna.

Pod sloganom „Neizdrž“ oko 1000 stvaralaca iz zemlje, regiona i sveta, ukazaće na društveni potencijal kreativnog stvaralaštva.

Muzički program festivala će, posle sjajnog januarskog koncerta u Mikser House-u, otvoriti čuvena bluz muzičarka Ana Popović. Ana će 3. juna u 21.00 ujedno otvoriti i novu binu Mikser festivala, na otvorenom, kapaciteta od 2.500 ljudi, u Mostarskoj ulici na prostoru nekadašnjeg Miksališta.

Prošireni kapacitet muzičkog stejdža Mikser festivala omogućava da veći broj ljudi vidi i čuje Anu Popović, s obzirom da je njen januarski koncert u Mikser House-u rasprodat desetak dana pred nastup, pa su brojni fanovi ostali uskraćeni za sjajni spektakl.

Jedina…

Ana Popović je jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Životni put i karijera su je naveli od Beograda, preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza.

Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, a nastupala je sa brojnim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga. Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Kao predgrupa nastupiće bluz bend Cotton Pickers, nastao 2004. godine, a koji čine Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bas) i Uroš Ugrinović (bubnjevi). Neki od muzičkih uticaja na članove benda su Pink Floyd, Eric Clapton, B.B. King, Tommy Castro, Muddy Waters, kao i Ana Popović i drugi čije pesme je obradila ova grupa.

Ulaznice za otvaranje Mikser Festivala 2015. nabavite na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 800 RSD za prvih 500 karata. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.