Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Belgrade Game Zone, 20-27. april
Belgrade Game Zone
Belgrade Game Zone

Belgrade Game Zone, 20-27. april

Međunarodna akademska radionica, Belgrade Game Zone, organizuje od 20. do 27. aprila Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC.

Gosti Beograda biće mladi inženjeri, studenti elektrotehnike iz različitih gradova Evrope, na međunarodnoj akademskoj radionici na temu razvoja video igara.

Usled velike ekspanzije softverske industrije postoji potreba za stalnim sticanjem i proširivanjem znanja u oblasti video igara. Studenti elektrotehnike sa prestižnih evropskih univerziteta imaće priliku da u Beogradu unaprede svoje umeće kreiranja video igara, steknu nova iskustva i podele svoje ideje sa studentima iz Srbije.

Kroz stručne treninge koje će voditi profesionalni predavači ali i kroz samostalni rad, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa tehnologijama koje se koriste pri razvoju video igara kao i sa mogućnostima rada u ovoj grani IT industrije. Ovim putem se ostvaruje saradnja našeg Univerziteta sa drugim obrazovnim institucijama širom Evrope i povezuju studenti kroz razmenu iskustava i znanja.

Organizacioni tim će se truditi da učesnicima pokaže najlepšu sliku našeg glavnog grada kao i života u njemu, upoznaće ih sa našom kulturom i tradicijom i navesti ih da osete pravi duh beogradskih kaldrma. U isto vreme, učesnici će se upoznati i sa kulturno-istorijskim obeležjima Beograda, posetiti Muzej Nikole Tesle kao i mnoge druge prestoničke znamenitosti.

Više informacija pročitajte OVDE. (danubeogradu.rs)