Naslovna » Izlasci » Film » „Bezdušni 2“ u bioskopima
Bezdušni 2
Bezdušni 2

„Bezdušni 2“ u bioskopima

Ruski film „Bezdušni 2“ prikazuje se u domaćim bioskopima.

Film je nastavak istoimenog hit-filma snimljenog 2012. godine po bestseleru Sergeja Minajeva. Dobio je pet nominacija za nagradu „Zlatni orao“, među kojima i nagradu za najbolji film godine, a glavni glumac Danila Kozlovski dobio je „Zlatnog orla“ za najbolju mušku ulogu.

U prvom delu opisan je život 29-godišnjeg menadžera Maksa koji je apsolutno siguran u svoj uspeh i sreću. Sve što radi je da zarađuje i troši novac. Skupa kola, luksuzni stan, noćni klubovi, lepe devojke, žurke i droga ispunjavaju njegov život.

Kad jednog dana sretne devojku sa druge strane života, počinje da shvata da nešto nije u redu sa njegovim načinom života. Od tada sve oko njega i u njemu počinje da se menja.

U ovom drugom delu pratimo Maksa Andrejeva koji odlučuje da okrene novi list u svom životu. Smatra da je najbolje mesto za početak novog života na suprotnom kraju sveta u jugoistočnom delu Azije, na ostrvu Bali.

Ono što ne zna je da ne može zanemariti svoju prošlost. Okolnosti ga nateraju da se vrati u domovinu i donese vrlo težak izbor. Tu se dešava oštar zaokret – broj likova i novih imena se povećava, a gledaoci dobijaju predstavu o veličini korupcije i intriga koje postoje u javnim korporacijama, a Maks poslušno počinje da radi kao dvostruki agent (u stvari nema izbora).

Od tog momenta radnja filma se razvija poput sinusoide – usponi i padovi postaju karakteristične odlike filma sve do samog kraja.

Druga glavna uloga u filmu je naš glumac Miloš Biković, koji je prisustvovao premijeri i očarao Ruse.

Film „Bezdušni 2“ (Duhless 2) je već za prvi vikend prikazivanja imao rekordnu posetu (pobedivši „Pepeljugu“ i „Robota Čapija“) i ostvario dobit od 3,7 miliona dolara što je skoro duplo više nego što je ostvario prvi deo 2012. godine. (danubeogradu.rs)

Proizvodnja: Art Pictures Studio,Rusija, 2015. Reditelj: Roman Prygunov. Scenario: Fuad Ibragimbekov, Mikhail Idov, Andrej Rivkin, Sergej Minajev. Uloge: Danila Kozlovskii, Miloš Biković, Maša Andreeva, Aleksandra Bortič, Dominik Pinon, Sergei Burunov, Pavel Vorožcov, Vladimir Simonov, Kristina Babuškina, Lev Prygunov. Žanr: drama. Trajanje: 112 minuta.

https://youtu.be/uzorCAcDXHU