Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Budite deo WikiLive 2015 konferencije
WikiLive 2015 - logo
WikiLive 2015 - logo

Budite deo WikiLive 2015 konferencije

Vikimedija Srbije organizuje konferenciju WikiLive 2015, koja će se održati 25. i 26. aprila od 10.00, u maloj sali SKC-a.

Konferencija ima za cilj međusobno upoznavanje urednika Vikipedije i svih onih koji to žele da postanu.

Svi Vikipedijanci, čije prebivalište nije u Beogradu, pozvani su da apliciraju za stipendiju. Odabranim stipendistima biće plaćen prevoz, smeštaj i hrana.

Da biste konkurisali za stipendiju, potrebno je samo da popunite formular i objasnite šta očekujete od konferencije. Prednost će imati aktivni Vikipedijanci, ali je prijava otvorena za sve. Rok za apliciranje je 10. april.

Svi oni koji žele da budu na konferenciji, a nisu konkurisali za stipendiju mogu popuniti registraciju na ovom linku.

Vikimedija Srbije se potrudila da program bude raznovrstan i koristan svim učesnicima. Na WikiLive 2015 konferenciji razgovaraće se o temama iz Viki sveta poput korišćenja botova, slobodnih licenci, masovnih unosa, povećanje kvaliteta članaka i sl.

Takođe, u nedelji WikiLive 2015 konferencije biće organizovane prateće aktivnosti: foto ture, viki bioskop, viki izložbe. Ove aktivnosti su otvorene za sve zainteresovane, ne samo za učesnike konferencije.

Za više informacija, pišite na kancelarija@vikimedija.org. Organizator programa je NVO Vikimedija Srbije

Vikimedija Srbije

Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, koje deluje kao Vikimedijin ogranak u Srbiji, sa ciljem promocije i podržavanja stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.

Zadužbina Vikimedija je međunarodna, neprofitna organizacija, koja se stara o Vikipediji i drugim višejezičkim viki projektima u koje spadaju: Vikivesti, Vikirečnik, Vikiknjige, Vikizvornik, Vikicitati, Vikivrste i Vikimedijina ostava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.