Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Crno siroče: Treća sezona samo na Pickboxu
Pickbox: Crno siroče
Pickbox: Crno siroče

Crno siroče: Treća sezona samo na Pickboxu

Od 19. aprila na Pickbox stiže i prava SF poslastica, treća sezona serije „Crno siroče“ (Orphan Black).

Najnovije epizode samo 24 sata posle premijere stižu u rubriku Hotbox. Dok čekate novu sezonu, nema razloga da odmah ne pogledate prve dve sezone, ili, ako ste ih već gledali, da ne obnovite gradivo, jer klonovi stižu i sve ih je više.

U trećoj sezoni Sara i njene sestre-klonovi otkrivaju strogo čuvanu tajnu o vojnom projektu Kastor u kojem nastaju muški klonovi – ubojiti vojnici izuzetnih sposobnosti.

Hajde da se kloniramo

Koliko ste puta u životu pomislili: „Da mi je da se kloniram, pa da jedan ja ode da radi ovo što moram, a drugi će onda imati vremena za stvaran život, sport, zdravu ishranu i razne hobije…“?! Sigurno barem jednom.

E sad, pošto niste u finansijskoj mogućnosti da unajmite tim naučnika koji bi na tome radili celog svog života, verovatno ste od te ideje brzo odustali. I bolje, jer je pitanje trenutka kad bi onaj klon koji stalno mora da ide na posao nešto prigovorio i dok lupite dlanom o dlan, imate rat klonova, a svi znamo kako se to završava.

Šta može da pođe naopako?

Kloniranje kao kućnu radinost na stranu, taj divni proces uzgoja identičnih blizanaca iz nekoliko ćelija mogao bi da pođe naopako na još milion načina, a najgori od njih je prikazan u genijalnoj kanadskoj naučnofantastičnoj seriji „Crno siroče“, koju možete da gledate na Pickboxu.

Jedna glumica – 13 uloga

Nećemo ništa pokvariti ako vam kažemo da je glavna junakinja jedna od pet, šest klonova (koliko ih otkrije u prvoj sezoni). Serija počinje sa pametnom kradljivicom Sarom, koja ubrzo sazna da su joj sestre studentkinja mikrobiologije Kosima, psihopatkinja Helena, provincijska majka Alison i još nekoliko njih.

Pickbox: Crno siroče

Sve ih glumi ista mlada, genijalna i zaista uverljiva Tatjana Maslani. Njena gluma ostavlja bez reči. Ona gotovo sama odrađuje celu seriju, a razlike među klonovima su sasvim opipljive – naglasak, karakter i govor tela, čak i bez šminke i kostima.

Od svih njenih promena identiteta, gledaocima se zavrti u glavi, a ako tome dodamo još i nagle preokrete i napete jurnjave, pitamo se samo zašto još čitate ovaj tekst, umesto da ste već pustili prvu epizodu Crnog siročeta?

Ko su ostala siročad?

Osim Tatjane Maslani u bar šest uloga samo u prvoj sezoni, a u drugoj ih je još toliko, u seriji glume Džordan Gavaris, kao njen usvojeni brat Feliks, i Met Fruer, koga se stariji među vama sećaju kao Maksa Hedruma, a tu je i Marija Dojl Kenedi, kao Feliksova i Sarina maćeha.

Kako izračunati količinu talenta?

Dakle, „Crno siroče“ je serija kakvu nemate priliku često da gledate. Zamislite film kao što je „Mesec“, u kome Sem Rokvel glumi (samo) dve uloge ili Džeremija Ajronsa u „Ukletim blizancima“. Sad tu količinu talenta i profesionalizma pomnožite sa šest. Toliko je otprilike dobra Tatjana Maslani! A tek je počela…

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.