Naslovna » Izlasci » Festivali » Deveti Supernatural festival 26. aprila na Adi Huji
Supernatural festival

Deveti Supernatural festival 26. aprila na Adi Huji

U Supernatural parku na Adi Huji, 26. aprila od 12.00, biće održan deveti Supernatural festival, koji promoviše zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Tema ove ekološke manifestacije je pronalaženje održivog rešenja za rukavac Ade Huje, koji predstavlja jedan od najzagađenijih vodotokova Beograda sa 300.000 kubika toksičnog mulja koji je prema istraživanju iz 2009. godine ocenjen kao zdravstvena i ekološka opasnost za stanovništvo okolnih naselja.

Supernatural festival će tačno u podne tradicionalno otvoriti dečiji hor Čarolija, a posle njih po prvi put nastupiće mladi bend Pakleni Ribnikari, kao i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd. Od 14.00 u nastavku muzičkog programa nastupaće sastavi Ničim izazvan, Artan Lili, Zemlja gruva i Braća Burazeri.

Ulaznica za deveti Supernatural festival ove godine je račun iz određenih beogradskih Maxi ili Tempo prodavnica na kome su zaokruženi kupljeni Supernatural proizvodi. Kupovina dva Supernatural čaja po ceni od ukupno 400 RSD ili Supernatural čaj i Supernatural med po ceni od ukupno 550 RSD omogućava ulaz na festival za jednog posetioca.

Cena ulaznice za festival koji traje do 20.00, iznosi 600 RSD, dok je program do 14.00 besplatan.

Od deponije do parka

Na festivalu će se potpisivati peticije za čišćenje rukavca Ade Huje. Posetioci festivala će moći da se upoznaju i sa vodećim ekološkim organizacijama, projektima i ljudima Srbije kroz program Grin komjuniti.

Na zelenoj pijaci promovisaće se zdrava ishrana kroz predstavljanje autentičnih i organiskih proizvoda Srbije, dok će u plasteniku prvi put biti predstavljen Supernatural rasadnik i postavljena izložba cveća i začinskog i lekovitog bilja. Posetiocima će u Zelenoj učionici biti prezentovane inovacije i koncept socijalnog preduzetništva Supernaturala.

Biće postavljena i izložba „Supernatural park – od deponije do parka“, kao svedočanstvo transformisanja nekada divlje deponije građevinskog materijala u novu zelenu oazu Beograda – Supernatural park. Za decu će biti organizovane zabavne igre, kao i ekološke kreativne radionice, a posetioci će moći da pogledaju i izložbu „Plavo zeleni svet Srbije“.

Svi koji dođu na festival moći će da vežbaju u reciklažnoj teretani i istovremeno recikliraju limenke, ali i da prošetaju prvim lavirint parkom u Srbiji. (danubeogradu.rs)

Supernatural festival

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.