Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Nikola Čuturilo Čutura i bend
Nikola Čuturilo Čutura
Nikola ÄŒuturilo ÄŒutura

DOB: Nikola Čuturilo Čutura i bend

U petak, 3. aprila od 21.00, u sali Amerikana Doma omladine Beograda, nastupiće Nikola Čuturilo Čutura i bend.

Poznati beogradski rok muzičar predstaviće novi CD „Neko kao ja“, objavljen ove godine za PGP-RTS. Ulaznice su u pretprodaji na blagajni DOB i preko Eventim mreže, po ceni od 800 RSD.

Reč je o Čuturinom prvom kompilacijskom albumu u karijeri, na kojem je izbor najlepših pesama sa svih šest do sada objavljenih albuma. Pored 19 hitova, na disku su i dve nove pesme: naslovna „Neko kao ja“ i „Nije se dogodilo odavno (Paspalj bluz)“.

Nikola Čuturilo Čutura se od 1981. godine profesionalno bavi muzikom, kao član nekoliko grupa: Siluete, Zamba, Električni orgazam i Riblja čorba (četiri studijska albuma). Odsvirao je više od hiljadu koncerata u zemlji i inostranstvu. Solo karijeru započeo je 1990. godine, a do sada je izdao šest samostalnih studijskih albuma i kompilaciju „Neko kao ja“.

Pisao je za Riblju čorbu, Yu grupu, Bilju Krstić, Kerber, Dejana Cukića, Viktoriju, Zdravka Čolića, Lazu Ristovskog, Tanju Banjanin, Ogija Radivojevića, Vukašina Savića… Radio je muziku za TV serijale „Fazoni i fore“ i „Štimofonija“, u produkciji RTS-a, song za TV seriju „Sva ta ravnica“, muziku za TV seriju „Evropa, bre“ i nedavno muziku za TV seriju „Ulica lipa“.

Autor je muzike za dokumentarni film „Frejm po frejm“ u produkciji Jugoslovenske kinoteke, kao i za dokumentarac „Na pucanj odavde“ i dugometražni film „Amanet“. Radio je i muziku za pozorišne predstave. Autor je himne Evropskog prvenstva u rukometu koje je održano 2012. u Srbiji.

Komponovao je dve numere na novom jubilarnom albumu dečjeg hora Kolibri RTS-a koje će se čuti 5. aprila u Sava centru.

U periodu devedesetih uglavnom je boravio u Londonu, gde je kao studijski muzičar i autor sarađivao sa brojnim eminentnim muzičarima Velike Britanije.  Nikola Čuturilo Čutura živi i radi u Beogradu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.