Naslovna » BG špijun » Exit 2015: Manu Chao posle sedam godina
Manu Chao (foto: Estefania Riera)
Manu Chao (foto: Estefania Riera)

Exit 2015: Manu Chao posle sedam godina

Revolucionarni muzičar, aktivista i jedan od najvažnijih glasova svetske muzike Manu Chao, nastupiće na glavnoj bini Exit festivala u subotu, 11. jula!

Uz već potvrđena imena Exit Avanture kao što su Robbie Williams, Motorhead, The Prodigy, Faithless, John Newman, Rudimental, Clean Bandit, Hardwell, Sigma, Martin Garrix, Tom Odell, Tale of Us, te još brojna iznenađenja, aktuelna muzička sezona u Novom Sadu, Beogradu i Budvi, biće jedna od najjačih u istoriji Balkana.

Sedam godina od prethodnog, istorijskog koncerta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada je glavna bina bila tesna za 35.000 fanova koji su horski pevali i skakali u ritmu Radija Bembe, Manu Chao se vraća na proslavu 15. rođendana Exita sa La Venturom, koju, pored njega, čine još gitarista Madjid, basista Gambeat i bubnjar Garbancito.

Ova turneja La Venture biće pojačana sa još dva duvača, a set listu pored najvećih himni kao što su „Clandestino“, „Rainin’ In Paradize“, „Mi Vida“, „Politik Kills“ ili „Mala Vida“, činiće i brojna iznenađenja, neobjavljene pesme, a ponekad i obrade legendarnih rege hitova!

Manu je prošle godine nastupao na najvećim svetskim festivalima kao što su Roskilde i Woodstock, a nedavno je održao i nekoliko stadionskih koncerata u Argentini i Kolumbiji.

Glas slobodarskih generacija

Francuski umetnik i aktivista španskog porekla, svoj karakteristični zvuk gradio je kroz razne pank uticaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood.

Njegove pesme karakterišu beskompromisni stihovi, zbog čega je priznat kao glas slobodarskih generacija i mislećih ljudi koji ne prihvataju diktat globalne politike i sve većeg otuđenja savremenog sveta.

Manu Chao objedinjuje pank stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam regea i euforiju ska muzike, što njegovim pesmama daje poseban šmek, blizak publici sa svih meridijana.

Peva na čak sedam jezika, a teme obuhvataju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getou, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva.

Još dok je sa bratom Antoanom vodio grupu Mano Negra, nastupao je u nekoliko primorskih lokacija Afrike na bini sagrađenoj na palubi broda kojim su putovali tokom cele turneje.

Još jedna atipična bina je svakako i voz „The Ice Express“ na kojem je nastupao i putovao tokom turneje kroz ruralne delove Kolumbije. Više od pet miliona prodatih primeraka samo za albuma „Clandestino“ svedoče o Manuovoj univerzalnosti.

To dodatno potvrđuje činjenica da je i Robbie Williams obradio pesme „Bongo Bong“ i „Je ne t’aime plus“, te uz produkciju Marka Ronsona i prateće vokale Lily Allen, objavio ih kao jednu pesmu na albumu „Rudebox“.

Akcija „4+1“

Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Exit, Sea Dance ili celu Exit Avanturu, petu ulaznicu dobiće besplatno!

Akcija „4+1” biće dostupna na svim prodajnim mestima i putem sajta www.exitfest.org do 25. maja. U bilo kojoj filijali OTP banke, trenutno je moguće kupiti ulaznice i na rate, po cenama od 5.990 RSD za Exit i 6.990 RSD za celu Exit Avanturu (Exit + Sea Dance).

Takođe kupovinom na rate, putem sajta www.exittrip.org, mogu se nabaviti i paketi koji sadrže ulaznicu i smeštaj, a cene punog festivalskog letovanja od 7. do 20. jula u okviru velike Exit Avanture, počinju već od 99 €. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.