Naslovna » Izlasci » Festivali » Kinoteka: Festival fantastike od 17. do 23. aprila
Festival fantastike - Stalker
Festival fantastike - Stalker

Kinoteka: Festival fantastike od 17. do 23. aprila

U Kinoteci će od 17. do 23. aprila biti održan Festival fantastike na kome će biti prikazano dvadesetak filmova.

Manifestaciju će otvoriti španski film „Shrew’s Nest“ a to će biti i zvanična pretpremijera ovog filma u Srbiji, čiji je distributer MCF.

Zanimljivo je da će petnaest filmova biti prikazano sa filmske trake, a među tim delima su i „Zvezdane staze 3: Potraga u svemiru“, „Bitka među zvezdama“, „Povratak u budućnost 2“, „Stalker“…

Najavljena je i promocija prevedenih knjiga Džejmsa Herberta, koje će predstaviti Goran Skrobonja iz izdavačke kuće „Paladin“. Knjigu „Izgubljeni svetovi srpske fantastike“ predstaviće autori Jovan Ristić i Dragan Jovićević, a promociji će prethoditi izbor kratkih filmova sa Festivala srpskog filma fantastike.

Predavanje „Apokalipsa u animeu“ održaće Isidora Vlasak iz društva Sakurabana, a vikend će biti rezervisan za projekcije posvećene mlađima. U Kinoteci će od prvog dana biti izloženi i plakati popularnih filmova.

Festival će zatvoriti domaći film Vojislava Nanovića „Čudotvorni mač“ (23. april, 21.00).

Prošle godine je Jugoslovenska kinoteka obnovila saradnju sa Beokonom, koji je 1999. i 2000. godine organizovala svoju konvenciju u Muzeju Kinoteke.

Poslednji BEOKON je održan 2009 godine i na ovaj način organizatori pokušavaju da Beogradu vrate Festival fantastike na kome mogu da se vide novija ostvarenja iz žanra kao i retrospektiva starih filmova, predavanja i promocije knjiga. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.