Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Kupanje na Lidu od početka jula
Kupanje na Lidu

Kupanje na Lidu od početka jula

Početkom jula na Lidu bi trebalo da počne sezona kupanja, a pontonski most koji spaja Veliko ratno ostrvo sa obalom Dunava trebalo bi da bude postavljen 20. juna.

Posle pauze od dve godine, iz Opštine Zemun najavljuju da, ukoliko vremenski uslovi i vodostaj Dunava dozvole najavljeno će biti i urađeno.

Za postavljanje i održavanje pontonskog mosta zadužena je kasarna iz Šapca, prenose Novosti.

Radnici „Zelenila“ očistiće celokupan teren, ošišati travu i postaviti klupe, a opština je zadužena za uređenje ugostiteljskih objekata, toaleta, terena za fudbal i odbojku. Lokalna vlast trebalo bi da obezbedi i spasioce, medicinsko osoblje, noćne čuvare. Do Lida bi, početkom sezone, trebalo da bude sprovedena i pijaća voda.

Inače, protekle dve letnje sezone dunavska plaža nije otvorena zbog visokog vodostaja koji je uzrokovan višemesečnim kišama.

Veliko ratno ostrvo je stavljeno pod zaštitu 2005. i dato je „Zelenilu“ na upravljanje. Leži na ušću Save u Dunav, gotovo u centru Beograda, tačno prekoputa Kalemegdana. Skoro svake godine u vreme visokih vodostaja, ostrvo bude poplavljeno, kao nebranjena zona.

Lido - mapa

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.