Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Maestro Eiđi Oue prvi put sa Filharmonijom
Maestro Eidji Oue

Maestro Eiđi Oue prvi put sa Filharmonijom

Beogradska publika imaće priliku da van redovne sezone uživa u nastupu Beogradske filharmonije kojom će dirigovati Eiđi Oue, 24. aprila od 20.00 u Kolarcu.

Virtuoz na violončelu, Mark Kope, nastupa kao solista u Simfoniji koncertante, Prokofjeva, a orkestar Filharmonije će izvesti kompoziciju Blumine, Malera i Simfoniju Iz Novog sveta, Dvoržaka, čija će snaga obeležiti čitav koncert.

– Mnogo me raduje povratak Beogradu zato što pamtim toplu, ljubaznu i strastvenu publiku sa koncerta, 1984. godine. Veoma sam uzbuđen što ću nastupiti sa odličnom Beogradskom filharmonijom. Iako se muzika ne može videti ili dodirnuti, potrudiću se da muzikom dotaknem srce svakoga u publici – poručuje maestro Oue.

Prvi koncert dirigenta Eiđija Ouea sa Beogradskom filharmonijom ujedno je i najava zajedničkih nastupa u predstojećoj sezoni 2015/16, kada će maestro iz Japana predvoditi orkestar Filharmonije na dva koncerta.

Maestro Eiđi Oue izdvaja se energičnim i vrlo specifičnim stilom dirigovanja, koji često podseća na scenski performans.

Publiku će obradovati dolazak violončeliste Marka Kopea, koji nastupa sa Beogradskom filharmonijom drugi put, a zapazio ga je čuveni Menjuhin. Nastupa u prestižnim dvoranama sveta i sa najpoznatijim orkestrima današnjice. Repertoar Marka Kopea pokazuje izuzetnu šarolikost i veliku kreativnu radoznalost, a sa orkestrom Filharmonije izvodi kompleksno Prokofjevovo delo.

Ulaznice za koncert su u prodaji, na biletarnicama Beogradske filharmonije i Zadužbine Ilije M. Kolarca, kao i online na www.bgf.rs. (danubeogradu.rs) ​

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.