Naslovna » BG servis » Maratonski plamen u Beogradu
Maratonski plamen u Beogradu
Maratonski plamen u Beogradu

Maratonski plamen u Beogradu

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i ambasador Grčke u Beogradu Konstantinos Ikonomidis dočekali su ispred Starog dvora Maratonski plamen, uoči predstojećeg 28. Beogradskog maratona.

Nikodijević je izrazio zadovoljstvo što je srpska prestonica po drugi put domaćin Maratonskog plamena.

– Beogradski maraton je odavno prevazišao sportske okvire i postao jedan od najboljih ambasadora Beograda i Srbije u svetu. Ovogodišnja manifestacija će oboriti rekord po broju učesnika. Pozivam Beograđane da se u subotu, 18. aprila, u što većem broju priključe nekoj od trka, jer maraton je jedina trka u kojoj su svi pobednici, i ponovo pošaljemo poruku tolerancije, ljubavi i mira, ono što maraton i jeste – ukazao je Nikodijević.

Ambasador Ikonomidis zahvalio je Gradu Beogradu što je organizovao ovaj događaj i mladim atletičarima, juniorskim prvacima Beograda, koji su doneli plamen do Starog dvora, u duhu velike tradicije. On je dodao da je sa plamenom stiglo i nekoliko pobedničkih venaca koji su poklon grada Maratona Beogradu i koji će u subotu biti dodeljeni pobednicima maratonske trke.

Predstavnik Grčke atletske federacije Manuzelus Joanis podsetio je da su Maratonski plamen i trka više od takmičenja i pozvao Beograđane da posete Atinski maraton koji se održava svakog drugog vikenda u novembru.

Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić istakao da će Beograd, naredna tri dana, biti ponosni domaćin Maratonskog plamena, koji će biti na startu i cilju subotnje maratonske trke. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.