Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Marčelo i Napeti Kvintet za Svetski dan džeza u Domu omladine (VIDEO)
marcelo & napeti quintet

Marčelo i Napeti Kvintet za Svetski dan džeza u Domu omladine (VIDEO)

Svetski dan džeza, 30. april, Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival obeležiće ekskluzivnim koncertom Marčela i njegovog benda Napeti Kvintet, u sali Amerikana od 21 čas.

Marčelo se nalazi u periodu kada nijedan izazov, za njega, ne predstavlja nepremostivu prepreku, a za publiku će ovaj koncert biti prilika da na delu proveri koliko je sazreo jedan od najboljih domaćih autora mlađe generacije.

– Koketiranje sa džezom bilo je prisutno već u nekim pesmama sa drugog albuma, i u tih deset godina, od tada do ove pete ploče, džez je ostao dragi poznanik sa kojim se rado srećemo, s tim što Napet šou beleži naš najozbiljniji susret do sada: većina muzičara koji su nam pomogli da kompozicije i tekstove pretvorimo u prave, punokrvne pesme – jesu upravo iz džezerskog miljea, a Rade Sklopić, moj drug iz benda i naš glavni kompozitor, ponajviše je stvaralački okrenut upravo džezu. Tako intoniran kreativni štimung doneo nam je čak i kratko poznanstvo sa pokojnim čika Mišom Blamom, i teško nam je zamisliva veća čast od saradnje s njim na pesmi „Šankeru“. Naš novi bend sastavljen je mahom od ljudi koji su te pesme svirali i na samom albumu i izneli ih sa nama, te je ovo organski sledeći korak sjajnog druženja – rekao je Marčelo povodom predstojećeg koncerta.

Marčelo i njegov bend, sviraće oko jedan sat, a na repertoaru će se uglavnom naći pesme snimljene u „džezi“ maniru.

Ulaznice su u prodaji, po ceni od 600 dinara, na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM prodajne mreže. (danubeogradu.rs)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.