Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Festival cveća, uskršnje manifestacije, izložbe…
Beogradski festival cveća
Beogradski festival cveća

Mini BG vesti: Festival cveća, uskršnje manifestacije, izložbe…

»»» U okviru Beogradskog prolećnog festivala na Trgu Nikole Pašića do 11. aprila održava se Beogradski festival cveća i lepih umetnosti.

Na Beogradskom festivalu cveća posetioci mogu da se opuste, druže i uživaju u aroma pikniku, u ambijentu začinjenom aromatičnim biljkama, mogu da se upoznaju sa duhom japanske umetnosti kroz istoriju i stilove ikebana, umetnosti bonsaija ili kreiranje zen-vrtova. Beogradski festival cveća i lepih umetnosti zalaže se za obnovu, zaštitu i vrednovanje parkova, zelenih površina i urbanih pejzaža kao preduslova za kvalitetan život u gradovima.

»»» Nova akcija u starom prostoru. Kulturni centar Rex predstavlja novi koncertni koncept: Bez buke! U četvrtak, 9. aprila od 21.00 u sklopu ovog programa nastupiće bend ŽeneKese. Cena karte: 300 RSD.

»»» Pod sloganom „Kad se ćuti, ne priča se“ 8. aprila od 19.00 u SKC-u biće održan 6. Festival satirične priče. Svoja dela čitaće neki od naših najboljih pisaca ovog žanra: Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić, Raša Papeš, Đorđe Otašević, Miodrag Stošić, Vladimir Dramićanin… Ulaz je slobodan.

»»» Jedan od centralnih događaja šestog rođendana KC Grad-a biće premijerni nastup jednog od najtalentovanijih novih producenata iz Berlina Rampue-a, u subotu 11. aprila od 23.00. Nemcu će društvo praviti DJ Vlada Janjić i DJ Kristijan Molnar. Cena ulaznice je 300 RSD posle ponoći, a pre ponoći ulaz je slobodan.

»»» U atrijumu DKCB (Takovska 8) danas od 18.30 biće organizovana aukcija uskršnjih jaja. Autori oslikanih keramičkih jaja su članovi Likovnog 3D studija DKCB, koji su na autentičan i kreativan način ukrasili jaja. Ulaz je slobodan. Deca su na svoj način predstavila motive Beograda, ornamente, delove grada i prirode, koristeći kombinacije različitih tehnika. Aukciju će pratiti muzičko-scenski program, u kome će učestvovati Baletski studio „Baletino“, Hor „Čarolija“ i članovi DKCB iz Baletskog studija i Vokalne grupe „Nađi svoju zvezdu“.

»»» Zbog interesovanja posetilaca, izložba „Putevi Miroslavljevog jevanđelja“, u okviru koje je prvi put izložen 166. list ovog najstarijeg sačuvanog ćiriličnog rukopisa, biće produžena do 5. maja u Muzeju Vuka i Dositeja.

»»» U četvrtak, 9. aprila od 20.00, u galeriji Artget (KCB, Trg Republike 5/I) nastupiće Duo Classic-All. Violončelista Nenad Uskoković i pijanistkinja Anka Brašovenau sviraće dela Betovena, Bartoka, Šostakoviča i Martinua. Ulaz je besplatan.

»»» Predstava „Šta je ona kriva, nije ništa ona kriva„, u režiji Anđelke Nikolić, po istoimenom tekstu Vesne Perić, biće premijerno izvedena u četvrtak, 9. aprila od 20.00 u Bitef teatru. Drama aktualizuje pitanje azilanata i ksenofobije u Srbiji i inspirisana je događajima u Banji Koviljači, gde se deo lokalnog stanovništva pobunio protiv svojih privremenih sugrađana.

»»» U klubu „Dot“ (Francuska 6), 10. aprila od 23.00 na programu je party specijal na kom nastupaju Jung B, Jackie Dagger i Manjane, a dan kasnije za DJ pult se pod sloganom „Samo ljubav“ vraćaju Ewox & Tamarinsky. Ulaz je slobodan do ponoći.

Dot - Ewox & Tamarinsky
Dot – Ewox & Tamarinsky

»»» U sali bioskopa „Palas Šumadija“ u četvrtak, 9. aprila od 10.00, biće održan Festival kratkih dramskih formi na kome će učestvovati oko 150 predškolaca iz Predškolske ustanove „Čukarica“. Festival ima takmičarski karakter, a na programu je sedam predstava. Festival kratkih dramskih formi je ujedno i memorijal u čast dramaturgu Dragoslavu Simiću, koji se održava i kao gradsko takmičenje za decu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

»»» U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) od 9. (19.00) do 22. aprila biće otvorena izložba slika „Plava“ autorke Mirjane Marinšek Nikolić. Ona će se beogradskoj publici predstaviti radovima nastalim u protekle dve godine.

»»» Jedini tribjut Nika Kejva u našoj zemlji, Cave Dogs, ovog petka od 22.00, u Klubu Akademije 28, izvešće najlepše pesme iz bogatog Kejvovog opusa, kao i one manje poznate publici. Rezervacije mesta na 3619-342.

»»» Izložba „Grad u kome stvaram“, koja se održava u okviru Beogradskog prolećnog festivala, biće otvorena danas u Galeriji „Singidunum“. Svoje radove izložiće pedesetak umetnika. Reč je o eminentnim stvaraocima beogradske scene, ali i umetnicima koji su inspirisani Beogradom, ali ne žive u njemu. Umetnici različitih senzibiliteta i različitih pristupa temu „grad“ doživljavaju i predstavljaju na različite načine: kroz senke u mračnoj ulici, kroz segmente kaldrme, poglede na reku, mostove, arhitekturu, kroz vesela, tužna, spokojna, umorna, dečija lica Beograđana. Građani će moći da posete ovu izložbu do 18. aprila, radnim danima od 10.00 do 21.00, a subotom do 19.00.

»»» Besplatna tura „Beograd vaš domaćin“ za beogradske penzionere biće organizovana u subotu, 11. aprila, sa polaskom u 15.00 sa Trga Nikole Pašića. Ovo će biti jedinstvena kombinacija panoramskog razgledanja grada otvorenim autobusom i krstarenje brodom. Posle obilaska znamenitosti šireg centra grada autobusom sa otvorenim krovom, posetioci imaju prilike da krstare Savom i Dunavom i razgledaju 20 kilometara obale beogradskih reka, koje počinje i završava se kod splava Gabbiano.

»»» Od 9. (18.00) do 18. aprila u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12) biće otvorena izložba Mione Stefanović. Izložba se sastoji od dvadesetak akvarel crteža i jedne keramičke instalacije.

»»» Prodajna galerija Beograd biće zatvorena za posetioce od 10. do 13. aprila. Od utorka, 14. aprila, galerija je otvorena radnim danom od 9.00 do 19.00, a subotom do 15.00. Od 16. aprila (19.00) do 4. maja na Kosančićevom vencu 19 biće otvorena izložba Mihaila M. Petkovića „Skulpture i metalne slike„.

»»» Samostalna izložba „Orbis Terrarum“ Marija Kolarića biće otvorena od 9. aprila u 20.00, u U10 umetničkom prostoru, Kosovke devojke 3. (danubeogradu.rs)

Izložba Mione Stefanović
Izložba Mione Stefanović

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.