Naslovna » Izlasci » Film » „Nepokoren“ od 16. aprila u bioskopima
Nepokoren
Nepokoren

„Nepokoren“ od 16. aprila u bioskopima

Od četvrtka, 16. aprila, u naše bioskope stiže epska drama „Nepokoren“ (Unbroken), u režiji Anđeline Džoli.

Ne propustite priliku da proživite na velikom platnu neverovatnu istinitu priču o životu olimpijca i ratnog heroja Luisa Zamperinija.

Oskarovka Anđelina Džoli režirala je i producirala film „Nepokoren“, epsku dramu koja prati neverovatan život olimpijca i ratnog heroja Luisa „Luija“ Zamperinija (Džek O’Konel), koji je, pored još dva člana posade, preživeo u čamcu 47 dana posle gotovo fatalnog pada aviona u drugom svetskom ratu, da bi ga zatim uhvatila japanska mornarica i poslala u zatvorenički logor.

Adaptiran po uzoru na izuzetno popularan roman Lore Hilenbrand, „Nepokoren“ oživljava na velikom platnu neverovatnu i istinitu Zamperinijevu priču o žilavoj snazi ljudskog duha.

Smešten u period kad je svet na ivici drugog svetskog rata, film „Nepokoren“ prati putovanje Luija od bezbrižnog malog dripca do prkosnog ratnog zatvorenika koji će postati svetionik nade za naciju koja se našla u svetskom konfliktu.

Njegova priča, koja je samo jedna u nizu brojnih priča o vojnicima koji su promenili izgled istorije 20. veka, govori o tragediji koja postaje trijumf – i pravi je primer nečije borbe da se izbori s nesrećama.

Pored O’Konela, u filmu „Nepokoren“ su i Domnal Glison i Fin Vitrok u ulogama Fila i Meka – avijatičara s kojima je Zamperini izdržao nekoliko opasnih nedelja u čamcu na otvorenom Pacifiku; Geret Hedland i Džon Magaro, ratni zatvorenici koji će se neočekivano zbližiti za vreme zatočeništva; Aleks Rasel igra Zamperinijevog brata i u svom prvencu na engleskom jeziku našao se japanski glumac Mijavi koji igra brutalnog čuvara kampa koji je svima poznat kao „Ptica“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.