Naslovna » Izlasci » Film » „Ničije dete“ u bioskopima
Ničije dete
Ničije dete

„Ničije dete“ u bioskopima

Film „Ničije dete“ prikazuje se u bioskopima širom Srbije, a u bioskopu Fontana film će se emitovati sa engleskim titlom.

Debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića baziran je na čudesnoj istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić).

Dečaka su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, posle čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje.

Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris Pućurica, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva…

U filmu igraju deca Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Draginja Voganjac, Marija Opsenica, Ljuba Todorović i Bora Nenić.

Scenario i režija – Vuk Ršumović. Direktor fotografije je Damjan Radovanović kome je ovo takođe prvi igrani film. Ostatak autorske ekipe čine: Jelena Sopić, scenograf; Maja Mirković, kostimograf; Mirko Bojović, montažer filma; Jura Ferina i Pavao Miholjević, kompozitori.

Film „Ničije dete“ je na nedavno završenom FEST-u osvojio čak četiri nagrade: Beogradskog pobednika za najbolji film u nacionalnoj selekciji, Denis Murić je osvojio nagradu za najboljeg domaćeg glumca, nagradu za najbolji film na FEST-u 2015 dodelio je FIPRESCI Srbija i nagradu Fondacije Nebojša Đukelić za najbolji film u regionu. Film je osvojio do sad ukupno 14 nagrada. (danubeogradu.rs)