Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » One Young World samit: Beograd kandidat za domaćina
One Young World
One Young World

One Young World samit: Beograd kandidat za domaćina

Beograd je ušao u najuži izbor kandidata za domaćina osmog ili devetog samita One Young World, koji okuplja izuzetne mlade lidere iz globalnih i nacionalnih kompanija, nevladinih organizacija, sa univerziteta…

Osma godišnja konferencija planirana je za 2017. godinu, deveta za 2018. godinu, a pored Beograda odabrana su još samo tri grada – Bogota, Pariz i Hag. Konačna odluka će, kako je najavljeno, biti objavljena krajem septembra.

One Young World je nevladina organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji. Globalni forum izuzetnih mladih ljudi, uzrasta od 18 do 30 godina, ima za cilj da ih trajno poveže, usmeri u delovanju i osnaži da zajedno traže rešenja, budu inicijatori pozitivnih promena i razviju predloge za probleme sa kojima se suočava savremeni svet.

Mladi lideri, mentori i specijalni gosti

Inovativan način razmišljanja, kreativna debata, upoznavanje i druženje su obeležja godišnjih samita. Delegati posle učešća postaju poznati kao One Young World ambasadori, koji dalje rade na projektima, umrežavanju i sopstvenim inicijativama.

U okviru informacije koja je dostavljena medijima o četiri grada kandidata, organizator ističe da se na narednim konferencijama očekuje oko 1350 mladih ljudi iz više od 190 zemalja.

Sa njima će u radu skupa učestvovati, kao i svake godine, poznati mentori, savetnici i specijalni gosti, među kojima su u prethodnim godinama bili Bil Klinton, Džek Dorsej suosnivač Tvitera, Kofi Anan, bivša predsednica Irske i visoki komesar Ujedinjenih nacija za ljudska prava Meri Robinson, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju profesor Muhamed Junus, arhibiskup Dezmond Tutu, Arijana Hafington, Ser Ričard Branson…

Ovogodišnji samit održava se u novembru u Bangkoku, a u 2016. godini domaćin će biti Otava.

Prestižni skup najboljih – prilika za Beograd

Petodnevna konferencija domaćinu donosi, pored velike medijske pažnje, promociju grada kao turističke i biznis destinacije.

„Davos za mlade“, kako se događaj najčešće naziva, podrška je i domaćim talentovanim mladim liderima, a skup prate sponzorstva najznačajnijih globalnih i nacionalnih kompanija opredeljenih za ulaganje u nove ideje i briljantne umove.

Podršku projektu i kandidaturi Beograda dali su, između ostalih, Sekretarijat za privredu grada Beograda, Privredna komora Srbije, Turističke organizacije Srbije i Beograda, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Nemački parlament, Britansko-srpska privredna komora, Istraživačka stanica Petnica, Poslovni inkubator tehničkih fakulteta u Beogradu, kao i veliki broj kompanija među kojima su IBM, Oracle, Air Serbia, Erste Banka, Eipix… (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.