Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » PayPal u Srbiji, ali sad stvarno?!
PayPal u Srbiji (flickr by Adam Tinworth)
PayPal u Srbiji (flickr by Adam Tinworth)

PayPal u Srbiji, ali sad stvarno?!

PayPal je sinoć ponovo omogućio naplatu putem ovog servisa, pa korisnici iz Srbije konačno mogu da uživaju u njegovom punom kapacitetu.

Vest da PayPal ponovo radi u Srbiji sinoć se raširila društvenim mrežama, a kako su se ove informacije pojavljivale ranije i nisu bile tačne.

„Testirali smo i uverili se da funkcioniše sve za fizička lica, za pravna još nismo sigurni“, kaže Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta, a prenosi Blic.

On dodaje da je odlično što PayPal konačno funkcioniše u našoj zemlji bez problema.

„Ovo je fenomenalna stvar i novi zamah za fizička lica, mikro i srednja preduzeća, jer sada mogu da primaju i šalju novac bez problema. Zakon i podzakonska akta sada moraju da se promene kako bi se pojednostavila procedura slanja i primanja robe preko interneta, jer nema poente ako smo skuplji u odnosu na druge zemlje“, rekao je Torbica.

PayPal u Srbiji je počeo da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama. Iako se o tome dugo pričalo, ovaj servis u svoje valute još nije stavio dinare.