Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sava centar: Kolibri – Magično putovanje
Kolibri - Magično putovanje
Kolibri - Magično putovanje

Sava centar: Kolibri – Magično putovanje

Drugi koncert dečijeg hora Kolibri biće održan u nedelju, 10. maja od 19.00, u Velikoj dvorani Sava centra.

Najmlađi ansambl muzičke produkcije RTS, Kolibri, posle aprilskog koncerta nastupiće ponovo na sceni Velike dvorane Sava centra. Deca će pevati hitove sa svog poslednjeg kompakt diska, kao i neke od najpopularnijih kompozicija iz repertoara ovog dečjeg ansambla.

Publika će moći još jednom da čuje predivne pesme sa albuma „Kolibri planeta“ među kojima se izdvajaju „Kad bi meni dali“, „Planeta“, „Uvek divan dan“, „Noćna mora“, „Kolibri bluz“… Pesme za ovaj album pisali su Bajaga, Nenad Milosavljević, Dejan Cukić, Rambo Amadeus, Nikola Čuturilo i drugi poznati muzičari.

Velika podrška horu Kolibri sigurno će biti članovi Big Benda RTS koji će muzicirati zajedno sa raspevanim mališanima. Umetnički rukovodilac hora je Ljiljana Ranđelović kojoj će se tokom koncerta pridružiti i dirigent Big Benda Ivan Ilić.

Voditelj programa je glumac Nenad Radović.

Prodaja ulaznica po ceni od 500 RSD je na blagajni Sava centra.

O horu Kolibri

Dečji hor Kolibri, osnovan je 1963. godine. Osnivač i dugogodišnji dirigent ovog najmlađeg ansambla u okviru Muzičke produkcije RTV Srbije bila je Milica Manojlović.

Kolibri je jedinstveni dečji hor prepoznatljive kulture pevanja, dopadljive interpretacije i visoko profesionalnog odnosa prema muziciranju gajenom u osmišljenoj ljubavi prema muzici, aktivnom primanju muzike čiju poruku jedinstvenim zadovoljstvom prenosi na slušaoce. Stav pri pevanju, disanje, osmišljavanje interpretacije, razumevanje teksta, bio on na srpskom ili ne, stavlja se u funkciju muzičkog izraza.

Hor je održao više od stotinu koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovao u audio dramama, u televizijskim emisijama i serijama, kao i na filmu. Za sobom ima sedam audio kaseta, 19 singl i 42 long-plej gramofonske ploče i četiri audio CD-a u izdanju PGP-RTB/RTS.

Izuzetni umetnički dometi i estetsko zadovoljstvo doneli su ovom horu niz nagrada. Hor danas vodi Ljiljana Ranđelović.

Prvi koncert u Sava centru bio je rasprodat i tražila se karta više! (danubeogradu.rs)