Naslovna » Izlasci » Shopping » Unapređeni MacBook Air – savršeni i za posao i za zabavu
MacBook Air 2015

Unapređeni MacBook Air – savršeni i za posao i za zabavu

Potrošače koji planiraju nabavku MacBook Air računara sigurno će obradovati vest da ih je Apple krajem februara značajno unapredio.

Ovi ultra tanki i veoma moćni notebook-ovi dobili su nove (brže i energetski efikasnije) procesore i snažne grafičke podsisteme.

Ako se na sve to doda još prisustvo novog OS X Yosemite okruženja sa više od 250 novih funkcija i značajno naprednijim bezbedonosnim rešenjima potpuno je logično zašto su unapređeni MacBook Air notebook-ovi trenutna najbolja kupovina u klasi ultra laganih mobilnih računara.

Vizuelno isti, ali…

Vizuelno gledano Apple nije ništa promenio na unapređenim MacBook Air računarima, šta više oni su preslikani prethodnici.

Tu je kućište napravljeno od jednog komada aluminijuma, vrhunske žične i bežične konekcije (2xUSB 3.0, 1xThunderbolt 2, Bluetooth 4.0 i Wi-Fi 802.11ac), sjajne baterije (11.6 inča – 9h radna autonomija, 13.3 inča – 12h radna autonomija), kao i nezamenjive tastature sa LED pozadinskim osvetljenjem i neverovatni Multi-Touch trackpad-ovi.Promo

Takođe ni ekrani nisu unapređeni, pa tako modeli sa dijagonalom ekrana od 11.6 inča imaju rezoluciju od 1366×768 piksela, dok trinaestice operišu rezolucijom od 1440×900 piksela.

Kao što smo napomenuli glavna unapređenja kod aktuelnih MacBook Air računara vezana su za nove procesorske jedinice i značajno bolju grafiku.

Tako sada umesto Core i5 procesora na 1.4 GHz svi MacBook Air računari imaju Core i5 procesor na 1.6 GHz, a ostavljena je i mogućnost naručivanja unapređenih Air notebook-ova sa još moćnijim Core i7 procesorom na 2.2 GHz.

U realnom radu novi procesor je doneo za 15% bolje brzinske karakteristike što obezbeđuje fluidniji rad sa složenijim procesima i daleko brže procesuiranje grafičkih i matematičkih zadataka.

Novo iskustvo

Unapređeni MacBook Air računari raspolažu sa novom Intel-ovom HD 6000 grafikom koja je daleko bolje rešenje od zastarele HD 5000 grafike koja se već neko vreme uopšte i ne implementira u Intel-ove procesore.

Konkretno, kupci unapređenih Air računara sa HD 6000 grafikom dobiće do 50% bolje grafičke karakteristike što u kombinaciji sa vrhunskim IPS displejima donosi jedno novo vizuelno iskustvo.

Poslednja generacija akcionih i SF filmova izgledaće mnogo lepše sa više detalja i još prirodnijim bojama, dok će igrice biti živahnije i privlačnije.

Kompanija iz Kupertina sve unapređene MacBook Air računare (i jedanaestice i trinaestice) nudi sa 4 GB DDR3 memorije (opciono moguće maksimalno 8 GB) u kapacitetima od 128 GB i 256 GB fleš storidža (opciono 512 GB) po nešto višim cenama u odnosu na svoje prethodnike.

U jednoj rečenici – unapređeni MacBook Air računari su savršeni i za posao i za zabavu!

Cena (sa PDV-om): od 133.690 RSD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.