Naslovna » BG svaštara » Promocije » 4. Big Deal – novi izazov za najbolje studente
Big Deal 2015

4. Big Deal – novi izazov za najbolje studente

Big Deal projekat, koji je osmislila i plasirala advokatska kancelarija JPM (Janković, Popović i Mitić), posle velikog uspeha u prethodnim godinama nastavlja da okuplja najbolje studente pravnih fakulteta, ove godine po prvi put i iz regiona.

Srbiju će predstavljati timovi iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca koji će svoje znanje odmeriti sa studentima pravnih fakulteta iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

– Veliko nam je zadovoljstvo što je ovogodišnji Big Deal projekat podignut na značajno viši nivo u odnosu na sve prethodne i što će i studenti iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, pored studenata iz Srbije imati mogućnost da uče od najboljih advokata iz regiona. Osnovni postulati na kojima je projekat zamišljen ostali su nepromenjeni, što znači da će svi studenti koji učestvuju u Big Deal projektu imati priliku da se bolje upoznaju sa postupkom sprovođenja jedne kompleksne transakcije, fazama koji je prate, izazovima sa kojima se strane susreću u toku pripreme transakcije, a naročito tokom pregovora koji prethode zaključenju ugovora, i steknu nova, primenjiva znanja u ovoj oblasti – izjavila je Jelena Gazivoda, stariji partner advokatske kancelarije JPM.

Simulacija kupoprodajne transakcije

Cilj Big Deal projekata je prenošenje praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava najboljim studentima pravnih fakulteta u regionu, i to kroz simulaciju kupoprodajne transakcije.

Na ovaj način studenti će imati priliku da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru.

Timovi fakulteta učesnika iz Srbije danas započinju šestomesečni proces pripreme za takmičenje čije će se finale održati krajem godine.

Najbolji studenti u studiji slučaja će dobiti tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji JPM Janković, Popović i Mitić, sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.