Naslovna » BG špijun » 8. Cinema City od 29. juna
Cinema City - Kung-fu Elliot

8. Cinema City od 29. juna

Osmo izdanje Cinema City, međunarodnog filmskog festivala, pod sloganom „Na pravom mestu u pravo vreme“, biće održano od 29. juna do 5. jula u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu.

Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija, među kojima je jedna od najatraktivnijih i najposećenijih selekcija festivala – „360°“ koja donosi aktuelna i intrigantna debitantska ostvarenja iz celog sveta.

Revijalna selekcija „360°“ predstaviće 10 isključivo debitantskih filmskih ostvarenja iz svih krajeva sveta, po izboru dugogodišnjeg selektora Petra Protića.

– Ovogodišnja selekcija odiše svežinom filmskog izraza i fokusom na teme iz života mladih, mahom zbunjenih, ali vrlo hrabrih i samostalnih mladih ljudi – ističe Protić.

Na tragu novog programskog fokusa

– Neki od ovih filmova privukli su nam pažnju odjekom posle premijera na najprestižnijim svetskim festivalima poput onih u Berlinu ili Torontu, a neke smo, zahvaljujući istančanom osećaju i prepoznatljivom ukusu selektora Petra Protića, uspeli da otkrijemo iako su se krili “ispod radara“ – kaže Milan Stojanović, programski direktor festivala.

Cinema City ove godine na tragu novog programskog fokusa koji je usmeren na mlade, sadašnje i buduće autore, stvaraoce i publiku, uvodi po prvi put Žiri mladih koji će dodeliti Nagradu mladih za, po njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije domaćih ostvarenja, Nacionalna klasa.

Drugi programi festivala su i „Fresh Danube Films“, „Up to 10,000 Bucks“, „Planet Rock“ i „Respect to First Films“.

Sve o festivalu pročitajte OVDE. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.