Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ariel Pink u klubu Drugstore, 7. juna
Ariel Pink

Ariel Pink u klubu Drugstore, 7. juna

Pop ikona Ariel Pink nastupiće prvi put u našoj prestonici 7. juna od 21.00 u klubu Drugstore.

Ovaj ekstrentrični muzičar obeležio je bedroom-pop čitave protekle dekade.

Odrastajući u Los Anđelesu krajem 80tih i početkom 90tih godina prošlog veka, Ariel Marcus Rosenberg je već sa 10 počeo da piše prve muzičke komade.

Opčinjen istorijom popularne kulture sa 16, srednjoškolac tada kultne „Beverly Hills Highschool“, počeo je da slaže prve snimke na rustičnom analognom četvorotrakašu. Koliko predano i fanatično je bio posvećen ovom „malom kućnom zanatu“ govori i činjenica da je koju godinu kasnije, tada sudent „California Institute of the Arts“, u kući svojih roditelja imao pravo malo skladište audio kaseta sa više od 500 snimljenih pesama, pre nego što je i jednu od njih izveo uživo.

Njegov prvi album završio je u rukama jednog benda koji je u tom trenutku svojim rastućim uticajem u potpunosti prekrajao ruho američke nezavisne muzike, na vratima ere u kojoj će ovaj termin indie dostići krajnji nivo apstrahovanja.

Bili su to Animal Collective, a oktobar 2004. i album „The Doldrums“ označiće početak nečega što će se kasnije u najtvrđem krugu Pinkovih poklonika zvati prosto – „The Ariel Sound“. Autentičan „Ariel Sound“ ili ne, ovaj album kao i sledeća dva „Worn Copy“ i „The House Arrest“, imaće presudan uticaj na to da do kraja prve decenije 21. veka svetom nezavisne muzičke scene zavlada novi talas „Lo-fi“ izvođača – „Bedroom-pop“ kako ga je u određenim inkarnacijama žigosala muzička kritika.

Petnaest godina posle prvih sobnih demo snimaka, 2009. godine Ariel Pink potpisuje za kultni britanski label 4AD, a već prvi album na ovoj etiketi označiće konačni proboj kako njega lično, tako i celog talasa.

Ariel Pink’s Haunted Graffitti – „Before Today“ naći će se na kraju te 2010. u vrhovima, bez izuzetka, svih godišnjih lista relevantnih muzičkih glasila, zajedno sa singlom „Round and Rodund“ koji će se naći na prvom mestu The Top Tracks of 2010 na Pitchfork-u. Uslediće velike američke i evropske turneje, a leto 2011. provešće svirajući kao hedlajner na bukvalno svim značajnim indie festivalima od Primavere preko ATP do Koačele.

Njegov drugi studijski album za 4AD – „Mature Themes“ iz 2012. doživeo je još veći uspeh i povod za turneju i album „Pom Pom“ koji je svetlost dana ugledao pre nešto manje od pola godine. Zanimljivo za ovaj album, kao i za predstojeću turneju, činjenica je da Ariel Pink po prvi put izdaje i nastupa bez Haunted Graffitti kao i da ovoga puta u pratnji ima čak šest članova benda.

Ulaznice

Prvi ograničeni set karata po ceni od 1.200 RSD dostupan je u Bivšem baru u Kosovskoj 32, svakog dana od 20.00 do ponoći.

Regularna pretprodajna cena karata je 1.500 RSD. Ove karte biće dostupne na prodajnim mestima Eventima od ponedeljka 25. maja do dana koncerta. Cena na ulazu – 1.800 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.