Naslovna » Turizam » Avalski toranj otvoren svakog dana od 9.00 do 20.00
Avalski toranj

Avalski toranj otvoren svakog dana od 9.00 do 20.00

Od danas, 1. maja 2015, Avalski toranj je otvoren sat vremena duže, svakog dana od 9.00 do 20.00.

Cena karte za osnovce, srednjoškolce, studente i penzionere je 100 RSD, dok je za sve ostale 200 RSD. U ponudi je i VIP ulaznica od 400 RSD, koje uključuje i piće u kafeteriji na 119. metru jednog od simbola Beograda.

Ljubitelji Avale mogu da posete i brojne istorijske znamenitosti, kao što su spomenik Neznanom junaku, obeležje Vasi Čarapiću i memorijalnu celinu posvećenu sovjetskoj vojnoj delegaciji čiji se avion srušio na Avali.

Toranj na Avali je jedna od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji, koju godišnje poseti oko 160.000 domaćih i stranih i gostiju. Avalski toranj je jedno od najlepših arhitektonskih i graditeljskih ostvarenja u svetu i jedan od najsavremenijih telekomunikacijskih objekata u Evropi.

Sa Avalskog tornja će se od 25. maja emitovati samo digitalni televizijski signal kojim će biti pokriveno 2,5 miliona stanovnika Srbije, što ga čini najvažnijom emisionom stanicom u našoj zemlji.

U skladu sa dugogodišnjom tradicijom, Direkcija za javni prevoz od 1. maja uspostavlja sezonsku liniju 400 od Voždovca do vrha Avale. Linija će raditi vikendom i državnim praznicima u letnjem periodu. Na taj način će se izletnicima omogućiti brži i lakši pristup jednom od najpopularnijih beogradskih izletišta.

Zbog prvomajskih praznika, od 1. do 3. maja, na svim linijama koje saobraćaju u okviru ITS 1 i ITS 2 sistema biće primenjeni redovi vožnje za nedelju. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.