Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradski barok u podne
Beogradski barok

Beogradski barok u podne

U subotu, 23. maja od 12.00, na velikoj sceni Zadužbine Ilije M. Kolarca nastupiće ansambl Beogradski barok.

Koncert pod nazivom „Bach á 3 & Telemann á 4“ obeležava početak saradnje ovog ansambla i Centra za muziku Kolarčeve zadužbine a istovremeno najavljuje i novi koncertni ciklus „Barok u podne“ posvećen muzici te epohe.

U okviru programa će biti izvedena dela kamerne muzike dva velika kompozitora – Johana Sebastijana Baha i Georga Filipa Telemana, najistaknutijih predstavnika nemačkog visokog baroka. Ono što ovaj koncert posebno izdvaja je to što će publika imati retku priliku da prati koncert sa bine velike dvorane gde će biti postavljena sedišta.

Ideja organizatora je da kroz manje formalnu atmosferu, a istovremeno koristeći akustični potencijal velike dvorane, približi publiku umetnicima i prefinjenom zvuku baroknih instrumenata koji su prava retkost u našoj sredini.

Autentični barok

Beogradski barok je muzički ansambl koji se već više od deset godina bavi istorijskom praksom izvođenja muzike 17. i 18. veka svirajući na replikama autentičnih instrumenata iz tog perioda, i jedan je od prvih ansambala te vrste u Srbiji.

Ansambl je radio sa mnogim renomiranim muzičarima iz oblasti rane muzike i uspešno je nastupao na brojnim koncertima i festivalima u zemlji i inostranstvu. Koncerti Beogradskog baroka su više puta emitovani na radiju, televiziji i internetu.

Ulaznice po ceni od 200 RSD su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine a broj mesta je ograničen. Koncert se realizuje uz pomoć Sekretarijata za kulturu grada Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.