Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bez buke u KC Rex: Supernaut
Supernaut

Bez buke u KC Rex: Supernaut

Legendarni beogradski andergraund dvojac Supernaut ponovo nastupa pred beogradskom publikom, u četvrtak, 7. maja od 21.00.

Doživite Supernaut u drugačijem i kreativno sve izazovnijem ambijentu koncertnog serijala Bez buke.

Formirani 1992. u Beogradu u postavi Srđan Đile Marković (vokal) i Miodrag Stojanović (ritam mašina). Sastav snima debi album „Budućnost sada“ 1993. za nezavisnu etiketu Zvono Records.

Na razmeđu tehna i nju vejva 80-ih, Supernaut ekspandiraju svoj izraz u alternativni teatar kao prateća pozorišna trupa glumice Sonje Savić. Drugi album „Live in Zombie Town“ (izdat za B92) je koncertni snimak u Bitef teatru, koji je definisao Supernaut kao aktivno stanje beogradske andergraund scene.

U stalnom sukobu sa autoritetima i izdavačima, koji su tokom 90-ih promovisali goli kič i „nacionalni identitet“ Supernat ostaju marginalna klupska atrakcija za „prosvećenih 200“.

Sastav neposredno pred NATO bombardovanje ponovo snima za Zvono Records svoj treći album „Niže nego ljudski“, koji donosi do tada najveći hit Supernauta, klupski standard „Tata Rolingstoun“.

Četvrti album „Raj na nebu, pakao na zemlji“ izašao je 2000. za Beograund rekords. Supernaut kao duet izdaju CD „Eli“ koji sajt Popboks proglašava za jedan od pet najboljih domaćih albuma.

Cena karte je 300 RSD. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.