Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bitipatibi u Domu omladine, 29. maja
Bitipatibi

Bitipatibi u Domu omladine, 29. maja

U Domu omladine Beograda, 29. maja od 21.00, nastupiće bend Bitipatibi. Cena ulaznice je 400 RSD.

Bitipatibi su jedan od najtalentovanijih novih underground rock sastava na našoj muzičkoj sceni. Nastali su 2009, i posle manjih i većih koncertnih pojavljivanja stekli puno poštovanje poklonika shoegaze zvuka širom regiona.

Svojim debi albumom „Lešnici divlji“ (samostalno izdanje, 2013), polako su oduševili kritičare, ali i publiku – ovaj album je karakterističan po tome što je putem razmene sve više nalazio put do slušalaca, da bi polako postao jedan od poznatijih novih projekata sa beogradske scene u poslednjih par godina.

Mada su neko vreme bili na kreativnoj pauzi, Bitipatibi privlače pažnju svakim svojim potezom, pa je sama najava njihovog novog nastupa, značajan gradski događaj. Pre svega zbog činjenice da svojevremeno Bitipatibi nisu imali pravu koncertnu promociju svog CD-a, te je veliki deo publike koji ih u međuvremenu otkrio, zapravo ostao uskraćen za tu mogućnost da ih čuje.

Koncert u Klubu DOB 29.5 zato je jedinstvena prilika da vidimo jedan izuzetan mladi bend, specifičnog zvuka i pojave. Ključna informacija za širu javnost svakako će biti da će do sad jedina kolekcija pesama, „Lešnici divlji“ biti izvedena u celini, ali da ćemo imati priliku da premijerno čujemo i nekoliko potpuno novih stvari, koje su nastale u međuvremenu. I poruka benda: “ U zvuku pesama sa albuma nema važnijih promena, ali dosta osveženja stiže sa novim članovima benda, sa kojima smo uradili dosta novih pesama. “

Od članova benda iz originalne postave tu je Una Gašić (vokal, klavijature), kao i Ivan Skopulović (gitara), dok su nova lica koja sviraju i u nekim drugim sastavima Danilo Luković (bubnjevi – Straight Mickey and the Boyz, Škrtice) i Dragan Mihajlović (bas – Triko, B strane).

Pre i posle koncerta muziku će puštati Fatk Kid Beny Kris Kringl i Kopri 94 Koprivica Zvonimir…mostly rap.

Ulaznice se mogu kupiti samo pre početka koncerta, u klubu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.