Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Buying Business Travel: Beograd u usponu
Buying Business Travel o Beogradu

Buying Business Travel: Beograd u usponu

U renomiranom britanskom poslovnom magazinu „Buying Business Travel“ objavljen je članak o Beogradu u kojem se ističu rastući ekonomski, kulturni i turistički potencijali.

Ocena je da je „neumorna srpska prestonica ponovo u usponu“.

Posle posete Beogradu u januaru ove godine, kako prenosi Tanjug, urednik Pol Revel čitaocima daje uvid o trenutnim okolnostima, investicijama, projektima, poslovnoj klimi i potencijalima za razvoj srpske prestonice.

Kako navodi Revel u razgovoru sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, jedan od glamuroznih projekata je „Beograd na vodi“, koji uključuje izgradnju hotela, rezidencijalnog i poslovnog prostora, najveći tržni centar u regionu, restorane, zeleni pojas i kulu.

City break u Beogradu

Osim najvažnijih infrastrukturnih i poslovnih projekata, u tekstu se opisuju i obnova Savamale kao kreativne četvrti Beograda, ali i brojni događaji koji su održani dok je Revel boravio u Beogradu, poput Beogradskog festivala igre, Nedelje dizajna, Nedelje mode…

„Oni koji se upute u Beograd zbog posla, imaju dobre mogućnosti za smeštaj“, navodi se u tekstu.

Po rečima generalnog direktora HRS za Veliku Britaniju globalne mreže hotelskog rezervacionog sistema Džona Vesta, Beograd postaje sve popularniji kako raste i njegova reputacija u svetu poslovnih putovanja.

Dodaje se i da je pozitivno što će Beograd biti domaćin velikog broja međunarodnih događaja ove godine, što će ga dodatno ustoličiti na turističkoj mapi.

Magazin „Buying Business Travel“ ima približno 41.000 čitalaca, od kojih se prihoduje više od 18 milijardi funti koje se godišnje utroše na organizaciju poslovnih putovanja. Takođe, organizuje ili učestvuje u organizaciji nekih od ključnih kongresa, konferencija, sajmova i poslovnih skupova tokom cele godine. (Beoinfo)