Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Zaigraj – Zapevaj na Savskom keju
Festival Zaigraj – Zapevaj

Festival Zaigraj – Zapevaj na Savskom keju

Od 8. do 11. maja biće održan Međunarodni festival Zaigraj – Zapevaj.

Glavni program biće organizovan 9. maja na Savskom keju u Bloku 44. Sve aktivnosti ove manifestacije biće održane od 12.00 do 21.00. Ceremonija otvaranja počeće velikim defileom od Tržnog centra „Piramida“ od 11.00.

Na festivalu će učestvovati 40 ansambala sa više od 2.000 dece i omladine iz zemlje i sveta. Pored mnogobrojnih renomiranih folklornih kulturno-umetničkih društava, predstaviće se i ansambli Indonezije, Malezije, Rusije, Grčke, Slovačke, BiH i Bugarske.

U desetominutnom izvođenju će prikazati svoje kulturno nasleđe tradicionalnom igrom, živahnom muzikom u autentičnoj, originalnoj i šarenoj nošnji.

Pored kulturno-umetničkog programa biće organizovane i radionice starog zanata i tradicionalni sportovi, gde će deca moći da se upoznaju sa tradicijom na zabavan i kreativan način, a sve u cilju zbližavanja naroda i kulture.

Organizatori festivala su UC „Talija“ u saradnji sa Udruženjem koreografa narodnih igara Srbije (UKNIS), Folklor festival asocijacija (FFA), uz podršku Sekretarijata za kulturu, Turističke organizacije Beograda i opštine Novi Beograd. (Beoinfo)