Naslovna » Izlasci » Sport » Jubilarni peti Red Bull King of the Rock turnir
Red Bull King of the Rock © Predrag Vučković / RB Content Pool
Red Bull King of the Rock © Predrag Vučković / RB Content Pool

Jubilarni peti Red Bull King of the Rock turnir

Na terenima KK Crvene zvezde na Kalemegdanu 13. i 14. juna biće održan najveći svetski 1na1 basket turnir Red Bull King of the Rock.

U kvalifikacionim i finalnim borbama za odlazak na svetsko finale učestvovaće po peti put najbolji srpski basketaši. U protekle četiri godine ovaj turnir je stekao i reputaciju najvećeg basket turnira u Srbiji. I ove godine očekuju se prijave više od 500 igrača, a na tribinama više od 2000 posetilaca.

Ovogodišnje izdanje Red Bull King of the Rock turnira otvoriće u subotu, 13. juna, četiri kvalifikaciona turnira na kojima ima mesta za 256 igrača, a za titulu kralja će se boriti najboljih 64 igrača dan kasnije. Krunu će u finalu braniti Nebojša Bošković koji je osvojio turnir 2012. i 2014. godine.

Jedan na jedan

Format takmičenja dobro je poznat učesnicima. Igrači će se pridržavati košarkaških pravila igre „jedan na jedan“. Računaju se samo dva i tri poena u petominutnoj igri, dok pet faulova znači automatsku diskvalifikaciju. Takmičenje je otvoreno i za amatere i za profesionalce, međutim igrači moraju da budu stariji od 16 godina kako bi stekli pravo da učestvuju.

Prijavljivanje igrača počelo je danas na sajtu Red Bulla, a kotizacija za učešće iznosi 500 RSD. Sva sredstva prikupljena od kotizacije idu u nagradni fond koji će ove godine osvojiti pobednik finalnog turnira. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.