Naslovna » Izlasci » Sport » Košarka: Beograd za Final Four 2017
Beograd - Final Four 2017 u Areni

Košarka: Beograd za Final Four 2017

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da je Beograd kandidat za organizaciju košarkaškog turnira Final Four 2017.

Kandidatura za domaćina prestižnog turnira podneta je prošle godine, a najavljeno je da će narednih nedelja rukovodstvo Evrolige dobiti potvrdu o zainteresovanosti za domaćinstvo iz Skupštine Grada Beograda.

Pored potvrde Evroliga će biti obaveštena i o napretku na polju infrastrukture kako sportske tako i hotelske i saobraćajne, koja može da bude od značaja prilikom donošenja odluke. Već tokom ove godine biće završena takozvana „mala Arena“, koja bitno poboljšava uslove rada u samoj Areni.

Pored toga, napredak koji ostvaruje avio prevoznik Air Serbia i otvaranje novih linija čine Beograd konkurentnijim jer će posetiocima ovog turnira biti mnogo lakše da doputuju u naš grad.

Final Four 2017 za više turista

Naš grad će u naredne dve godine imati još razvijenije hotelske kapacitete, što je takođe od značaja prilikom donošenja odluke. I na kraju, mada je možda i najvažnije, Beograd nema samo ogromno iskustvo u organizaciji sportskih događaja, već će se u našem gradu narednih godina organizovati nekoliko prestižnih takmičenja, kao što su evropska prvenstva u vaterpolu, dvoransko prvenstvo u atletici i u futsalu.

Prošle nedelje je u Beogradu gostovala tehnička delegacija FIBA, jer je srpska prestonica uz Prag najozbiljniji kandidat za organizaciju Evropskog prvenstva u ženskoj košarci.

Za Beograd bi organizacija turnira Final Four 2017 bila odlična promocija i grada i države, ali bi se i značajno uvećao broj turista. Procena je da bi na ovaj turnir došlo najmanje deset hiljada stranaca da bodri svoje timove.

Ako se zna da bi zbog dužine turnira u Beogradu boravili najmanje četiri dana a da prosečno turista sa troškovima hotela potroši u našem gradu oko 300 evra dnevno, jasno je da bi prihod grada što direktno, što kroz prihode hotela, restorana, šoping molova i drugih bio veći od deset miliona evra. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.