Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kultni bend Boa 30. maja u Mikser House-u
Boa

Kultni bend Boa 30. maja u Mikser House-u

U Mikser House-u sprema se pravi tulum, jer će u subotu, 30. maja kultni zagrebački rock bend Boa vratiti publiku u zlatne osamdesete.

Posle nastupa u Tvornici, Boa nastavlja povratničku turneju u Beogradu, muzičkim događajem za sve generacije.

Boa je zagrebački art-rock sastav osnovan 1979. godine, koji je u samom početku bio pod uticajem Pitera Gebrijela i Dejvida Bouvija, kao i raznih muzičkih pravaca poput funka i novog romantizma. Svojom muzikom bili su primer intelektualnog popa, koji se pročuo i u Evropi, pa su stoga svoje mesto našli u rock enciklopediji uglednog italijanskog „Rockstar-a“.

Posle serije početnih nastupa i debitantskog albuma osvojili su naklonost publike i kritike, da bi sredinom osamdesetih ostvarili čak stotinu nastupa i koncerata širom Jugoslavije. Posle dvanaest godina pauze, 2006. grupa objavljuje novi studijski album „Dnevnik putovanja, skice ostanka“, a naredne godine i kompilaciju „Krug“, sa starim pesmama u novim aranžmanima. Sada zvuče svežije nego ikad.

Boa danas nastupa u sastavu Mladen Puljiz, Zvonimir Bučević Buč, Darko Braje, Slavko Remenarić i Mladen Malek, a grupi su poseban doprinos dali Paolo Sfecci, Damir Košpić i Igor Šoštarić.

Promo cena ulaznice je 600 RSD. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.