Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Plavo-zeleni Beograd na Tašmajdanu
Tašmajdan - Plavo-zeleni Beograd

Plavo-zeleni Beograd na Tašmajdanu

Akcija Plavo-zeleni Beograd, čiji je cilj razvijanje svesti o značaju očuvanja predela i zdravih stilova života, biće organizovana danas (30. maja) od 15.00 do 19.00 u Tašmajdanskom parku.

U okviru akcije biće održana i promocija platforme „Plavo-zelena mapa Srbije“.

Svako ko bude imao pisanu poruku o prirodi Srbije dobiće na poklon sadnicu po svom izboru, a od volontera i potrebne savete kako da zasadi i održava biljku. Ovom prilikom biće podeljeno 150 sadnica, koje je obezbedio Šumarski fakultet.

Aplikacija za dž

Pored toga, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa platformom „Plavo-zelena mapa Srbije“, koja se sastoji iz internet-portala i android aplikacije, gde su predstavljena zaštićena područja, urbani zeleni biseri i Telenor internet-parkovi u Beogradu i Vojovodini.

Ova besplatna aplikacija dostupna je na srpskom i engleskom jeziku. Za svaku predstavljenu lokaciju mogu se pogledati fotografije i dobiti informacije o zanimljivostima, aktivnostima za posetioce, ugostiteljskoj ponudi, ali i pronaći uputstva kako stići na izabranu destinaciju.

Program „Plavo-zelena mapa Srbije“, pa i akcija Plavo-zeleni Beograd realizuje se uz pomoć Telenor fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, i podršku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Turističke organizacije Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.