Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Reanimacija: Naš Beograd na vodi (video)

Reanimacija: Naš Beograd na vodi (video)

Juče je u Impact Hub-u (Makedonska 21) održana projekcija animiranog filma „Naš Beograd na vodi“.

U pitanju je tzv. white board animacija u kojoj je sublimirana višemesečna analiza aktuelnog projekta Beograd na vodi. Uprkos impozantnosti, važnosti i uticaju koji bi, sasvim izvesno, izvođenje takvog jednog projekta imao na živote svih nas, većina stanovništva glavnog grada ostala je nema i nezainteresovana.

Stoga je produkcija Kamenzinda u celosti posvećena reanimaciji odnosa građana prema gradu i okolini.

Reanimacija

Dobar odnos investitora, vlasti i građana je sveto trojstvo u razvoju svakog grada. Svakom činiocu ovog sistema je u interesu da pravac razvoja bude rezultat saradnje, s pogledom u budućnost.

Nezainteresovanost građana za svoje okruženje, vlast koja isključivo zastupa interese investitora i investitor koji u fokusu ima jednokratnu dobit – dovode do poremećaja ravnoteže u tom odnosu, što vremenom neumitno dovodi do katastrofalnih posledica u okruženju. Odgovornost se takođe deli podjednako.

Ovaj film je poziv svim zainteresovanim stranama za stvaranje zajedničke platforme za konstruktivno, stručno i kreativno promišljanje najboljeg pravca razvoja naše metropole.

Autori filma su Katarina Ćirilović, Ana Đorđević Petrović, Ljubica Slavković i ilustrator Luka Tilinger. Projekat je realizovan u saradnji sa Gete institutom. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.